Η συνωμοσία γοητεύει τους Έλληνες, Τι λένε τα Ελληνικά Hoaxes για τις ανακρίβειες του Πετράκου

Η συνωμοσία γοητεύει τους Έλληνες, Τι λένε τα Ελληνικά Hoaxes για τις ανακρίβειες του Πετράκου

Η λέξη συνωμοσία είναι στο DNA του Έλληνα ο οποίος είναι υποψιασμένος για τα πάντα, από το ποδόσφαιρο, την πολιτική, μέχρι και οτιδήποτε έχει σχέση με την κοινωνική μας ζωή.

Μη μας κάνει εντύπωση τι λέει ο Γρηγόρης Πετράκος, αυτά που λέει απηχούν τις απόψεις πολλών Ελλήνων που βλέπουν τον κορωνοϊό σαν συνωμοσία, όπως πιστεύουν ότι ήταν συνωμοσία των Ευρωπαίων η οικονομική κρίση που μας ταλανίζει εδώ και 10 χρόνια, η πτώση του Σαντάμ, ο οποίος μπορεί και να ζει, όπως και ο Elvis, η επίθεση στους δίδυμους πύργους και τόσα άλλα.

Η ουσία είναι ποιον να πιστέψουμε; τον κάθε Πετράκο ή τους αρχηγούς και προέδρους των μεγάλων κρατών που παίρνουν συνέχεια μέτρα εναντίον της ελευθερίας των πολιτών τους για να τους προστατέψουν από τον κορωνοϊό..

Βέβαια το Fame Story έχει μια ιστορία στην καθημερινή μας ζωή, έχει βγάλει και τραγουδίστρια Βουλευτίνα, έχει μία δυναμική.

Οι τάφοι όμως των νεκρών είναι εκεί και κάθε μέρα αυξάνονται και αντίθετα από ότι πιστεύουν μερικοί, δεν είναι σίγουρο το ότι δηλώνονται όλοι οι θάνατοι από τον κορωνοϊό, γιατί αν πεθάνει κάποιος ηλικιωμένος στο χωριό, θα πάει ιατροδικαστής;

Το θέμα είναι τι κάνει ο αρμόδιος υπουργός ο οποίος από λόγια σκίζει, μας έλεγε ότι θα τιμωρούνται όσοι διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις, αλλά όπως και σε πολλά άλλα κρατάει ισορροπίες με την αντιπολίτευση, αν δεν είναι ψευδείς οι ειδήσεις, τότε μας λέει ψέματα η κυβέρνηση του και όλοι οι Ευρωπαίοι και παγκόσμιοι ηγέτες και έχει δίκιο ο Πετράκος.

Αυτοί που δεν έχουν δίκιο, είναι οι νεκροί οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό έπασχαν από υποκείμενο νόσημα, μόνο που από υποκείμενο νόσημα πάσχει ο μισός πλανήτης, να πεθάνουν όλοι για να συνειδητοποιήσουμε ότι κάτι συμβαίνει και πρέπει να τηρούμε τις οδηγίες;

Αν ξέρει τόσα πολλά ο Πετράκος, ας τον κάνουν Υπουργό Υγείας, εδώ τόσοι και τόσοι από τον κόσμο του θεάματος και του αθλητισμού, έχουν αξιώματα, μπορεί να βοηθήσει.

Τα Lockdown σε Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο και Γερμανία δεν πείθουν τους δύσπιστους που πιστεύουν ότι πίσω από όλα ίσως κρύβεται ο Bill Gates και οι όμοιοι του, δεν θέλουμε τις φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά τα φάρμακα τα πίνουμε με τον τόνο.

Στην τελική, αυτοί οι οποίοι αμφισβητούν τον κορωνοϊό, είναι αυτοί που την πληρώνουν, η οικονομία δεν αντέχει, αλλά και οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να πουν, ας πεθάνουν μερικές δεκάδες χιλιάδες.

Κώστας Ζουγρής

Τα Ellinika Hoaxes καταρρίπτουν ένα προς ένα τα ανακριβή επιστημονικά δεδομένα που χρησιμοποίησε ο Γρηγόρης Πετράκος στο viral βίντεο του για την πανδημία.
Ισχυρισμός: Σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε ο τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος η πανδημία της COVID-19 και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της είναι μια παγκόσμια απάτη.

Συμπέρασμα: Το υπό εξέταση βίντεο αποτελεί συλλογή διαστρεβλώσεων πραγματικών επιστημονικών μελετών και ανακοινώσεων επίσημων φορέων υγείας.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Σε βίντεο το οποίο δημοσιεύτηκε από τον τραγουδιστή Γρηγόρη Πετράκο στο Facebook, και το οποίο έχει κοινοποιηθεί μέχρι στιγμής πάνω από 25 χιλιάδες φορές, βρίσκουμε συλλογή παραποιήσεων όσον αφορά τη πανδημία της COVID-19 και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της παγκοσμίως.

Τα Ελληνικά Hoaxes αναλύουν όλες τις ανακρίβειες

https://www.ellinikahoaxes.gr/2020/10/30/viral-video-singer-debunks-covid19-pandemic-misinformation/