Σε λένε αλήθεια Ηπιόνη;

Σε λένε αλήθεια Ηπιόνη;

Από τα πολλά πράγματα που με προβληματίζουν και μερικές φορές με στεναχωρούν στο διαδίκτυο, είναι και το ότι ενώ μας παρακολουθούν χιλιάδες στο Twitter και συχνά παρεμβαίνουν, δεν μας ακολουθούν. Η Λουίζα μου λέει ότι το πιθανότερο είναι επειδή δεν θέλουν να παίρνουν όλες τις ειδοποιήσεις μας, οι οποίες είναι αρκετές και θέλουν να αποφύγουν το καμπανάκι που ενδεχομένως τους κτυπάει με κάθε νέα είδηση.

Όμως σχεδόν όλοι, ακολουθούν εκατοντάδες άλλους και σε μερικές περιπτώσεις χιλιάδες. Τέλος μία από αυτές είναι η Ηπιόνη που δεν την ήξερα και αναρωτήθηκα αν είναι το πραγματικό της όνομα.

Επειδή είμαι και λίγο, έως πολύ τρελός, σκέφτηκα να ψάξω για το ποια ήταν η Ηπιόνη

Στην ελληνική μυθολογία η Ηπιόνη ήταν συντρόφισσα ταυτόχρονα και σύζυγος του Ασκληπιού, του αρχαίου θεού της Ιατρικής. Επομένως ήταν η μητέρα των θυγατέρων του, οι οποίες είχαν τα ονόματα Ιασώ, Αίγλη, Πανάκεια, Υγιεία και Ακεσώ. Η Ηπιόνη ήταν δευτερεύουσα θεότητα παρά τον Ασκληπιό. Αναφέρεται ότι άγαλμα της Ηπιόνης υπήρχε στην Επίδαυρο, δίπλα στο άγαλμα του Ασκληπιού. Η Ηπιόνη θεωρείται από μερικούς ως κόρη του Μέροπα, σημαντικού μυθικού βασιλιά της νήσου Κω.

Κώστας Ζουγρής