Ο ορισμός του μεγάλου έρωτα: Η σχέση του Έντι Βαν Άλεν με την πρώτη σύζυγό του, Βάλερι

Ο ορισμός του μεγάλου έρωτα: Η σχέση του Έντι Βαν Άλεν με την πρώτη σύζυγό του, Βάλερι

Όταν ο Wolfang Van Halen ανακοίνωσε τον θάνατο του πατέρα του, του μεγάλου, υπέρλαμπρου ροκ σταρ Eddie Van Halen στα σόσιαλ μίντια, μία από τις πρώτες, βαθιά συγκινητικές αντιδράσεις ήρθε από μία γυναίκα πολύ ξεχωριστή και για τους δυο τους. Η ηθοποιός Valerie Bertinelli μητέρα του Wolfang και σύζυγός του Εddie για 20 ολόκληρα χρόνια, ο άνθρωπος με τον οποίο μεγάλωσαν μαζί τον μοναχογιό τους και εκείνη που λέγεται πως αγάπησε όσο καμία άλλη.

Το ζευγάρι χώρισε το 2001 αλλά δεν πήρε διαζύγιο πριν το 2007 και διατήρησε καταπληκτικές, φιλικές σχέσεις ακόμα και μετά το οριστικό τέλος στη σχέση τους.

Όταν γεννήθηκε αυτός ο έρωτας πολλοί απόρησαν. Τι ήταν αυτό που έβλεπε το καλό κορίτσι της τηλεόρασης στο κακό αγόρι της μουσικής. Όπως θα δηλώσει η ίδια σε συνέντευξη της, «Αρχικά τον έβρισκα κούκλο». Όταν τα αδέλφια της Valerie της πρότειναν να τους συνοδεύσει σε μία συναυλία των Van Halen εκείνη δεν ήταν σίγουρη πως ήθελε να πάει μέχρι τη στιγμή που είδε μία φωτογραφία του συγκροτήματος. Ο Eddie και η Valerie γνωρίστηκαν για πρώτη φορά στα παρασκήνια του συγκεκριμένου σόου και η χημεία ανάμεσα τους ήταν διάχυτη στον χώρο, σύμφωνα με μεταγενέστερη μαρτυρία του Noel E. Monk, μάνατζερ του συγκροτήματος.

Αν και όλα έδειχναν πως αυτός ήταν ένας έρωτας με την πρώτη ματιά τα προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού δεν άργησαν να εμφανιστούν. H Valerie και ο Eddie ετοιμάζονταν να παντρευτούν το 1981, μόλις λίγους μήνες μετά τη γνωριμία τους, αλλά ένα παράξενο περιστατικό ανέβαλε τα σχέδια τους. Μία γκρούπι του συγκροτήματος υποστήριξε ότι ο Van Halen ήταν ο πατέρας του νεογέννητου παιδιού της, αν και λίγο καιρό μετά τα αποτελέσματα του τεστ πατρότητας βγήκαν αρνητικά.

Όταν τελικά το ζευγάρι παντρεύτηκε έζησε μία νύχτα γάμου πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες, αφού ο διάσημος μουσικός ήταν τόσο μεθυσμένος που η νύφη χρειάστηκε να κρατάει πίσω τα μακριά μαλλιά του με τα χέρια της όσο εκείνος έκανε εμετό πάνω στο νυφικό της. Όσο για τον έγγαμο βίο, αποδείχθηκε κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση. Όταν η Bertinelli δεν ήταν στα γυρίσματα για τη σειρά «One Day at a Time» προσπαθούσε, μάταια, να ελέγξει τον άστατο, ροκ βίο του συντρόφου της, ο οποίος έδινε τη δική του μάχη με τον εθισμό του στην κοκαϊνη. Εκτός, όμως, από την εξάρτηση του Halen από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά η καθημερινότητα τους φάνταζε τρομακτικά διαφορετική. Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις τους κρατούσαν συνέχεια μακριά και ο κοινός τους χρόνος ήταν ελάχιστος.

Τελικά το ζευγάρι πήρε την απόφαση να χωρίσει το 2001, μετά από 20 χρόνια κοινής ζωής, αλλά απέδειξε πως αυτή η σχέση δεν υπήρξε ποτέ συμβατική. Αφού το διαζύγιο τους τελικά εκδόθηκε το 2007 ο Van Halen παντρεύτηκε δύο χρόνια μετά τη νέα σύντροφό του, Janie Liszewski, με τον γιο του Wolfgang για κουμπάρο και τη Valerie στις πρώτες θέσεις της γαμήλιας τελετής.

Το ίδιο συνέβη και το 2011 όταν η Bertinelli ξαναπαντρεύτηκε με τον πλέον καλό της φίλο Van Halen να δίνει το παρών στην τελετή μαζί με τη Liszewski. Όλα έδειχναν ότι οι δυο τους γνώριζαν πολύ καλά πώς να περνούν τέλεια μαζί και η Bertinelli παρέμεινε στο πλευρό του αγαπημένου της Εddie και τις δύσκολες ώρες, καθ'όλη τη μάχη του με τον καρκίνο. Τον επισκέπτονταν συνέχεια στο νοσοκομείο, τον φρόντιζε, τον περιποιούνταν και δεν έφυγε στιγμή από κοντά του. Και αυτό είναι η πραγματική αγάπη.

Με πληροφορίες από womantoc