Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, είναι μονόδρομος

Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, είναι μονόδρομος

Όλο και πιο πολλές σελίδες καταφεύγουν στην έκκληση για δωρεές

Η επιλογή των σελίδων ή εντύπων που ανήκουν σε ομίλους να γίνουν συνδρομητικές έχει σαν στήριγμα τα άλλα μέσα που ελέγχουν και βέβαια τις καλές σχέσεις τους με τους πολιτικούς μηχανισμούς που τους στηρίζουν και αυτό ανεξάρτητα του ποιον υποστηρίζουν, αφού αν δεν έχουν πλήρη κάλυψη από ένα κόμμα καταφεύγουν στο να μοιράζουν τα μέσα που ελέγχουν σε υποστήριξη διαφορετικών κομμάτων.

Εμείς είναι εύκολα αντιληπτό το ότι δεν ανήκουμε σε κανέναν, δεν υποστηρίζουμε κανέναν και γι' αυτό ένα από τα παράπονα σας, είναι 'το βλέπει αυτό ο Πετρίδης; το βλέπει εκείνο;' και ο Πετρίδης όμως είναι ουδέτερος και τώρα πια υπέρ των δωρεών και της συνδρομής, αλλά δεν ξέρω αν είναι τώρα η κατάλληλη εποχή.

Αυτό που ξέρω είναι ότι γράφω κάτι, πολιτικό, κοινωνικό, μουσικό, με κατηγορούν όσοι δεν συμφωνούν, όμως όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δικαιώνομαι, δεν μου το προσάπτει κανείς, είμαι λήπτης μόνο αρνητικών σχολείων, κάτι σαν αλεξικέραυνο.

Προσπαθώ να βρω άκρη με Τράπεζες, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και άλλους ομίλους που έχουν μετοχική σχέση με το κράτος με διάφορους τρόπους και το παίζουν ανεξάρτητοι, αλλά είναι αδύνατον, είναι ένα τόσο κλειστό κύκλωμα που βασίζεται στις γνωριμίες.

Η στήριξη όσων έχουν την δυνατότητα είναι μονόδρομος.

Κώστας Ζουγρής