Ξεπεράστηκαν οι Beatles;

Ξεπεράστηκαν οι Beatles;

Στην πρόσφατη λίστα με τα καλύτερα άλμπουμ που δημοσίευσε το περιοδικό Rolling Stone για πρώτη φορά μετά την έκδοση του και την δημοσίευση ανάλογων καταλόγων με δημοφιλή άλμπουμ, υπάρχει μία σαφής υποχώρηση της απήχησης που έχουν οι δίσκοι των Beatles.

Αυτή η υποχώρηση δεν δικαιολογείται κατά την γνώμη μου από την πάροδο του χρόνου, αλλά είναι θέμα λανθασμένης τακτικής του περιοδικού που πιστεύει ότι μπορεί να επενδύσει σε πιο νεανικό κοινό.

Το περιοδικό που διατίθεται πια με συνδρομή θα αντιμετωπίσει περισσότερες δυσκολίες στο μέλλον αφού δεν υπάρχουν δυνατά και ποιοτικά νέα άλμπουμ για να στηρίξουν την προσπάθεια τους.

Στην τελετή των όσκαρ η Billie Eilish επε΄λεξε να τραγουδήσει το Yesterday, ας τραγουδούσε BTS ή Travis Scott και τα λέγαμε.

Το δε άνοιγμα στο χιπ χοπ και την μαύρη μουσική δύσκολα θα τους φέρει καινούργιο κοινό.

Η μουσική των Beatles είναι διαχρονική και δεν είναι τυχαίο το ότι κάθε κυκλοφορία τους συνεχίζει να εμφανίζεται στις κορυφαίες θέσεις των τσαρτ, όπως οι επανεκδόσεις των άλμπουμ Sgt. Peppers και Abbey Road.

Όσο και να είμαστε υπέρ της νέας μουσικής, οι σημερινές ηχογραφήσεις δεν μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για το μέλλον, αντίθετα μια επιλεκτική προσέγγιση στο παρελθόν θα βοηθούσε στο να έλθουν πιο κοντά στην μουσική αρκετοί νέοι.

Κώστας Ζουγρής

https://open.spotify.com/album/50o7kf2wLwVmOTVYJOTplm