Ποια είναι η σωστή δημοσιογραφία

Ποια είναι η σωστή δημοσιογραφία

Διάβασα το άρθρο του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου στην Lifo σχετικά με τους 3 δημοσιογράφους των New York Times που αποκάλυψαν τις φορολογικές ατασθαλίες του Donald Trump. Ο Στάθης πάντα είναι εύστοχος σ' αυτά που γράφει και είναι πραγματική απόλαυση το να διαβάζει κανείς τα κείμενα του.

Δίνω και εγώ τα συγχαρητήρια μου στους 3 δημοσιογράφους για τις αποκαλύψεις τους, όμως για μένα αυτοί οι δημοσιογράφοι θα άξιζαν ένα μεγαλύτερο μπράβο αν έκαναν αποκαλύψεις για τον Joe Biden, κάτι το οποίο δεν θα κάνουν βέβαια ποτέ, όπως δεν θα κάνει αποκαλύψεις για τον Trump το Fox.

Ζούμε πια κάτω από στρατευμένη δημοσιογραφία κάτω από τα κόμματα που υποστηρίζουν τα εκδοτικά συγκροτήματα.

Δηλαδή πιστεύετε ότι θα διαβάζατε ποτέ αποκαλύψεις για τον Τσίπρα στην Αυγή ή στην Εφημερίδα των συντακτών; ή θα διαβάζατε αποκαλύψεις για τον Μητσοτάκη στον Ελεύθερο Τύπο ή την Free Sunday; μπορεί, αν διώξει τον Κύρτσο από Ευρωβουλευτή ίσως, αλλά ποιος θα μιλήσει εναντίον του κόμματος που του έχει χαρίσει εκατομμύρια, το ίδιο ισχύει και για τον άλλο Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που ελέγχει διαδικτυακό μέσο.

Όποιος κάνει ανεξάρτητη δημοσιογραφία είναι 'πεθαμένος΄, κάτι σαν τον Μάνο, όπως μου έλεγε κάποιος, όλοι ίσως συμφωνούσαν με τις απόψεις του, κανείς όμως δεν τον ψήφιζε, το ίδιο συμβαίνει και με εμάς που δεν υποστηρίζουμε κανένα και μας έχουν όλοι στο περιθώριο. Ανοίγεις τις σελίδες των μέσων που είναι φιλικές στην κυβέρνηση, όποια και αν είναι στην εξουσία και βλέπεις διαφημίσεις για όλους σχεδόν τους μεγάλους ομίλους που έχουν πονηρή μετοχική σύνδεση με το κράτος, τους οποίους δήθεν δεν ελέγχει το κράτος, αφού δεν τους ελέγχει,πώς με κάθε αλλαγή κυβέρνησης αλλάζουν κι αυτοί διοίκηση;

Ο Τραμπ βέβαια δεν είναι λουλούδι και οι καταγγελίες πρέπει να είναι σωστές, όμως ποτέ δεν έχουμε διαβάσει κάτι επικριτικό για τους Obama στους New York Times, προφανώς είναι Άγιοι

Κώστας Ζουγρής