Πιστεύετε ή όχι στον κορωνοϊό, σπορ, μουσική, θέατρο, σινεμά, άλλαξαν

Πιστεύετε ή όχι στον κορωνοϊό, σπορ, μουσική, θέατρο, σινεμά, άλλαξαν

Όσα συμβαίνουν εδώ και μήνες με τον κορωνοϊό άλλαξαν την ζωή στο σύνολο του πληθυσμού.

Μικροί και μεγάλοι προσαρμόσθηκαν πια στα νέα δεδομένα, τα μικρά παιδιά πηγαίνουν πια όλο και πιο σπάνια στις παιδικές χαρές, τα παιχνίδια στους δρόμους έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια στις μεγάλες πόλεις.

Οι μεγάλοι περνούν πια όλο και πιο πολύ χρόνο απέναντι στο χαζοκούτι όπως έχει εξελιχθεί της τηλεόρασης που προσπαθεί να μας πείσει ότι μπορούμε να δούμε στο Netflix καλύτερες ταινίες και σειρές από αυτές που βλέπαμε πριν από μερικά χρόνια όταν δεν υπήρχε αυτό το συνδρομητικό κανάλι.

Στην μουσική ο κόσμος και ειδικά οι νεαροί στρέφονται σε συγκεκριμένο είδος τραγουδιού, ουσιαστικά χωρίς δικαίωμα επιλογής, αφού τα ραδιόφωνα και οι πλατφόρμες ελέγχονται από το χρήμα που θέλει να βγάζει πολλά και να πληρώνει λίγα, με τον κορωνοϊό ζει μια ονειρική κατάσταση, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Ο φόβος πάντα ήταν πιο ισχυρός από την αισιοδοξία, τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ, ίσως είμαι λάθος, δεν είναι ότι θεωρώ πως είναι συνομωσία ο κορωνοϊός, όμως όσοι ζουν μάλλον δεν είχαν γνωρίσει κάτι ανάλογο στον δυτικό κόσμο.

Αυτοί που ελέγχουν τον πλανήτη δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερη ευκαιρία για να πετύχουν τους στόχους τους, τώρα κοντά στο 'μπακάλικο' της γειτονιάς που δεν μπορεί να πληρώνει τους φόρους του, ρυθμίσεις ζητούν και εταιρείες που πέρυσι είχαν δις κέρδη τα οποία βέβαια δεν θέλουν να τα συμψηφίσουν με τις φετινές ζημιές, θέλουν μόνο να κερδίζουν σε κάθε περίπτωση.

Σπορ, μουσική, κινηματογράφος, θέατρα, χώροι διασκέδασης και ανάλογα που απαιτούν συμμετοχή του κοινού για να λειτουργήσουν, δύσκολα θα γίνουν όπως πριν και αν τα καταφέρουν στο ενδιάμεσο ' θα χυθεί πολύ αίμα'.

Πώς θα μπορέσουν οι σύλλογοι στο ποδόσφαιρο να συνεχίσουν να πληρώνουν υπέρογκες αμοιβές στους παίκτες, αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσουν, δεν θα υπάρχουν πάντα οι τελικές φάσεις του Champions League που φέρνουν χρήματα στην TV και τα στοιχήματα.

Γενική αβεβαιότητα στα πάντα, βέβαια η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, αλλά πεθαίνει.

Κώστας Ζουγρής