9 διάσημοι που δεν ξέρατε ότι είναι υιοθετημένοι

9 διάσημοι που δεν ξέρατε ότι είναι υιοθετημένοι

Από τη Marilyn Monroe στη Nicole Richie

Kάθε μέρα μπορεί να αποτελέσει μία νέα ευκαιρία να μάθετε κάτι καινούργιο για τις αγαπημένες σας διάσημες προσωπικότητες. Σε ό,τι αφορά στον τρόπο που μεγάλωσαν, αρκετοί είναι οι celebrities που έχουν μιλήσει ανοιχτά για το γεγονός πως είναι υιοθετημένοι και έχουν αναφέρει τους τρόπους με τους οποίους αυτό έχει επηρεάσει την καριέρα τους. Ας γνωρίσουμε μερικούς από αυτούς:

Marilyn Monroe

maryl8

Το αληθινό όνομα της Marilyn ήταν Norma Jeane Mortenson και γεννήθηκε την πρώτη ημέρα του Ιουνίου, το 1926. Η μητέρα της Gladys Baker ήταν πνευματικά ασταθής και δεν είχε την δυνατότητα να την μεγαλώσει, έτσι την έδωσε σε ανάδοχους γονείς μέχρι την ηλικία των εφτά ετών. Ενώ προσπάθησε να την πάρει πίσω, σύντομα είχε έναν ισχυρό νευρικό κλωνισμό και χρειάστηκε να μείνει στο νοσοκομείο για καιρό. Έτσι, η καλύτερή της φίλη Grace McKee έγινε η νόμιμη κηδεμόνας της Marilyn για μερικά χρόνια, μέχρι που στάλθηκε στο ορφανοτροφείο Hollygrove και στην συνέχεια σε διάφορους ανάδοχους γονείς και τελικά ξαναγύρισε στην McKee για μία ακόμα φορά. Δυστυχώς, εκείνη και ο σύζυγός της θα μετακόμιζαν στην άλλη άκρη της Αμερικής και δεν μπορούσαν να την πάρουν μαζί τους. Έτσι πλησίασαν την μητέρα του γείτονα τους, James Dougherty, και την έπεισαν να παντρέψει τον γιο της με την Marilyn με το που κλείσει τα 16, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να γυρίσει στο ορφανοτροφείο.

Bill Clinton

clintons

Ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής γεννήθηκε το 1946, με το όνομα William Jefferson Blythe. Ο πατέρας του σκοτώθηκε σε δυστύχημα και η μητέρα του μετακόμισε στην Νέα Ορλεάνη για να γίνει νοσηλεύτρια, αφήνοντας τον γιο της σε άλλα μέλη της οικογένειας. Τελικά, έμεινε με τους παππούδες του, Eldridge και Edith Cassidy, μέχρι που η μητέρα του επέστρεψε τέσσερα χρόνια αργότερα και παντρεύτηκε τον Roger Clinton. Ο Roger υιοθέτησε τον Bill μετά από σύντομο χρονικό διάστημα και έγινε ο επίσημος πατέρας του.

Steve Jobs

jobs2

H βιολογική του μητέρα Joanne Schieble έδωσε τον Steve για υιοθεσία όταν η ίδια φοιτούσε ακόμα στο πανεπιστήμιο, καθώς οι γονείς της δεν της επέτρεπαν να έχει σχέση με τον Abdulfattah Jandal, Μουσουλμάνο μετανάστη και πατέρα του Steve. Τελικά υιοθετήθηκε από τον Paul και την Clara Jobs, ενώ αρκετά χρόνια αργότερα έμαθε πως οι βιολογικοί του γονείς κατάφεραν να παντρευτούν παρά τα οικογενειακά εμπόδια και να κάνουν ένα ακόμα παιδί, την Mona Simpson.

Νicole Richie

richie

H Nicole υιοθετήθηκε από τον τραγουδιστή Lionel Richie και την τότε γυναίκα του Brenda όταν ήταν εννιά ετών. Οι βιολογικοί γονείς της συμφώνησαν να αφήσουν την κόρη τους να εγκατασταθεί στο σπίτι τoυ διάσημου τραγουδιστή, καθώς δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν την ανατροφή της οικονομικά και θεώρησαν πως αυτή θα ήταν η σωστή κίνηση για να μεγαλώσει σωστά. Ο βιολογικός της πατέρας ονομάζεται Peter Michael Escovedo, είναι μουσικός, και είχε γνωρίσει τον Lionel σε μία από τις περιοδείες του. «Οι γονείς μου είναι φίλοι με τον Lionel. Θεώρησαν πως εκείνος θα ήταν ικανός να παρέχει πιο εύκολα ό,τι χρειαζόμουν ως παιδί,» έχει δηλώσει η Nicole παλιότερα.

Debbie Harry

debbie

H αγαπημένη μας Blondie γεννήθηκε στο Miami και υιοθετήθηκε από τον Richard Smith Harry και την σύζυγό του Catherine, οι οποίοι έμεναν στο New Jersey. Η Debbie μεγάλωσε εκεί μέχρι να αποφοιτήσει από το κολεγιο και στην συνέχεια μετακόμισε στην Νέα Υόρκη, όπου δούλεψε ως σερβιτόρα, go-go dancer και κουνελάκι του Playboy πριν ξεκινήσει την επική ροκ καριέρα της.

Eartha Kitt

kitte

H θρυλική τραγουδίστρια και ηθοποιός γεννήθηκε σε μία φυτεία με βαμβάκι της South Carolina το 1927 και μεγάλωσε από μία Αφρικανή γυναίκα με το όνομα Anna Mae Riley, η οποία πίστευε πως ήταν η μητέρα της. Όμως όταν η Εartha έφτασε τα οχτώ της χρόνια, η Anna Mae ξεκίνησε να βγαίνει ραντεβού με έναν άνδρα που αρνήθηκε να δεχτεί την κόρη της στο σπιτικό του, εξαιτίας του πιο λευκού της δέρματος. Έτσι η μικρή στάλθηκε στην Νέα Υόρκη για να ζήσει με την αδερφή της Anna Mae, Μamie Kitt, η οποία στην πραγματικότητα ήταν βιολογική της μητέρα. Δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της, ούτε έμαθε πληροφορίες για εκείνον, εκτός του ότι ήταν λευκός και ο ιδιοκτήτης της φυτείας στην οποία γεννήθηκε. Μπορούμε να υποθέσουμε τι ακριβώς συνέβη εκεί.

Jamie Foxx

foxxjam

Ο γνωστός τραγουδιστής και βραβευμένος ηθοποιός γεννήθηκε από γονείς που δεν είχαν την δυνατότητα να τον μεγαλώσουν, εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας τους. Έτσι, όταν ήταν μόλις εφτά μηνών, υιοθετήθηκε από τους βιολογικούς παππούδες του, την Esther Marie και τον Mark Talley. Η σχέση του με τους γονείς του ήταν πολύ περιορισμένη τα χρόνια που ακολούθησαν, όμως ο Jamie λάτρευε aπό μωρό την γιαγιά του Esther, για την οποία πάντα έχει να δηλώσει πως τον επηρέασε να ακολουθήσει τα όνειρά του. Όταν λοιπόν κέρδισε το Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία Ray, ήταν το πρώτο πρόσωπο που ευχαρίστησε ανεβαίνοντας στην σκηνή και βγάζοντας έναν πολύ συγκινητικό λόγο.

Keegan-Michael Key

keegan

O υπερταλαντούχος ηθοποιός και κωμικός υιοθετήθηκε αμέσως μετά την γέννησή του από ένα ζευγάρι κοινωνικών λειτουργών, την Patricia Walsh και τον Michael Key. Ο ίδιος έχει αναφέρει πως συνάντησε για πρώτη φορά την βιολογική του μητέρα όταν ήταν 25 και η εμπειρία του άλλαξε τελείως την ζωή.

Frances McDormand

francesmc

Η οσκαρική ηθοποιός γεννήθηκε στο Σικάγο και υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι από τον Καναδά. Ο άνδρας που την υιοθέτησε ήταν πάστορας και, σύμφωνα με την ίδια την Frances, η βιολογική της μητέρα θα μπορούσε να έχει υπάρξει ενορίτισσα στην εκκλησία του.

Με πληροφορίες από Lookmag