O Hamilton Bohannon και οι Wishbone Ash

O Hamilton Bohannon και οι Wishbone Ash

Ακούω καθημερινά πολύ ξένο ραδιόφωνο, κυρίως σταθμούς που παίζουν εναλλακτικά ακούσματα και ροκ.

Ποτέ δεν άκουσα αυτούς τους σταθμούς να παίζουν συγκροτήματα όπως οι Wishbone Ash, παίζουν 70's και δεν μιλάμε για τις ειδικές εκπομπές, παίζουν όμως Slade, Zeppelin, Neil Young, Creedence, Queen και πολλά άλλα, ποτέ όμως Wishbome Ash.

To γράφω αυτό γιατί όταν ανεβάζουμε οτιδήποτε με τους Wishbone Ash γίνετε χαμός, σαν είναι το καλύτερο συγκρότημα της δεκαετίας, όμως ουσιαστικά 2-3 άλμπουμ είχαν να πουν κάτι.

Καλό συγκρότημα, αλλά εδώ ίσως για μερικούς είναι δημοφιλέστεροι και από τους Jethro Tull, κάτι που μου φαίνεται παράξενο.

Αντίθετα οι ροκ σταθμοί, έχουν αρχίζει εδώ και μερικούς μήνες να παίζουν Soul και ντίσκο από το '70 και σήμερα έπαιξαν τον απόλυτο 'εχθρό' των Ελλήνων ροκάδων εκείνης της εποχής, τον Hamilton Bohannon ο οποίος χαίρει μεγάλης εκτίμησης σε Αγγλία και Αμερική.

Ποιος ήξερε όμως τότε ότι ο Bohannon είχε παίξει σε αρκετές μπάντες μαζί με τον Jimi Hendrix, ήταν ντράμερ σε κάποια περίοδο για τον Stevie Wonder και είχε παίξει με Miracles, Marvin Gaye, Temptations και άλλους της Motown. Τραγούδια του χρησιμοποίησαν στην εποχή της ραπ, οι Jay Z, Snoop Dogg, η Mary J. Blige κα, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

 

 

Εσείς τι λέτε για όλα αυτά; το να τους αποκαλέσουμε άσχετους είναι υπερβολικό, οι άνθρωποι ξέρουν από μουσική και δεν είναι παιδάκια, οι περισσότεροι DJ's έχουν περάσει τα 40.

Ποιος ήχος νομίζετε ότι είναι πιο κοντά στο σήμερα, αυτός των Wishbone Ash ή του Bohannon;