Μπορεί να μη πιστεύεις στην Θεία δίκη, μην τα βάζεις όμως μαζί της

Μπορεί να μη πιστεύεις στην Θεία δίκη, μην τα βάζεις όμως μαζί της

Όσο ανεβαίνει σε επισκέψεις η σελίδα μας, αυξάνονται σε κάποιο βαθμό και οι αντιδράσεις μερικών συγκεκριμένων 'φίλων' της σελίδας οι οποίοι αντιδρούν για ότι δεν τους αρέσει με τρόπο που δεν νομίζουμε ότι είναι ο σωστός.

Απειλές για αποχώρηση, ειρωνικά σχόλια για τις εκκλήσεις μας για στήριξη της σελίδας μας και απειλή για block που μερικές φορές έχει επιπτώσεις στους προσωπικούς μας λογαριασμούς στο facebook.

Εγώ προσωπικά έχω κάποιας μορφή τιμωρία κάθε 10 μέρες περίπου. Στην αρχή με πείραζε, στην πορεία το συνήθισα, τα ανθρώπινα συναισθήματα είναι συχνά περίεργα, ειδικά το μίσος για τον συνάνθρωπο μας μπορεί να ξεκινάει από τα πιο χαζά κίνητρα, όπως ας πούμε το ότι υποστηρίζουμε ή νομίζει κάποιος ότι υποστηρίζουμε ένα μουσικό είδος που δεν του αρέσει.

Δεν είμαι φανατικός προληπτικός, δεν πιστεύω στο μάτι, όμως πιστεύω στην αρνητική και την κακή ενέργεια. Όταν σε κακολογεί κάποιος, όλο και κάτι μπορεί να σου τύχει ακόμα και αν έχεις όπως λένε αμυντικά στοιχεία του τύπου είσαι γαλανομάτης, Σαββατογεννημένος και αναποδογεννημένος όπως εγώ.

Πιστεύω όμως, πως ότι κακό κάνεις, αργά ή γρήγορα γυρίζει σε σένα και αυτό γιατί η ζωή περιλαμβάνει τα πάντα, καλές και άσχημες στιγμές. Όταν συμβεί ' η στραβή' να ξέρεις ότι αυτό συνέβη επειδή έκανες μια αδικία εις βάρος κάποιου.

Δεν σ'αρέσει κάτι; αποσύρεσαι σαν κύριος ή κυρία, δεν προσπαθείς να κάνεις κακό στον άλλο ή να τον πληγώσεις με κάθε τρόπο. Εγώ πέρα από μερικές παρθενήσιες ειρωνείες, ποτέ δεν πλήγωσα, τουλάχιστον σκόπιμα κάποιον, ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω, γιατί θα με μαλώσει η γυναίκα μου που δήθεν είναι 'υπό'.

Τέλος πάντων δεν μ' αρέσουν οι όποιες άδικες καταγγελίες γίνονται για μένα ή για την σελίδα, με πικραίνουν, η ζωή είναι μικρή και όλοι έχουμε τα προβλήματα μας, ας μην την κάνουμε πιο δύσκολη για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον Slash, την αρχαία Ελλάδα, τον Σωκράτη, τον Ιπποκράτη, εδώ έχουμε κάποιους που έχουν αλλεργία με την αρχαία Ελλάδα και το υπουργείο πολιτισμού κοιμάται, ή την κάθε τραγουδίστρια, όποιος αγαπάει την μουσική, αγαπάει και τους ανθρώπους.

Το νέο φρούτο τώρα είναι οι αντιδράσεις στις αναρτήσεις για Μητσοτάκη, Τσίπρα, Γεωργιάδη κλπ που δείχνουν ότι το μίσος για τον δήθεν αντίπαλο είναι σήμερα αρκετά διαδεδομένο.

Κώστας Ζουγρής

Ελάτε στην παρέα μας