Κόψτε το κάπνισμα... Αλλά με στυλ

Κόψτε το κάπνισμα... Αλλά με στυλ

Η νέα κυβέρνηση, όπως είπε τουλάχιστον, ήρθε για να τ’ αλλάξει όλα. Καινούργιο φορολογικό, καινούργιο ασφαλιστικό, καινοτόμες μεταφορές, νέοι φαρδείς δρόμοι χωρίς λακκούβες, εξυγίανση στις υπάρχουσες και νέες «καθαρές» πηγές ενέργειας αλλά και εξυγίανση και πρόσβαση σε όλους στον τον τομέα της υγείας. Για να κάνει το τελευταίο ξεκίνησε όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις από την πρόληψη. Επειδή όμως σε όλα τα πράγματα πρέπει να ξεκινούμε από καθαρή ξεκάθαρη βάση, τι πρέπει να κάνουμε? Να προστατεύσουμε πρώτα το περιβάλλον, τους συνανθρώπους μας και τέλος, τον ίδιο μας το εαυτό. Το σύνθημα λοιπόν ένα και κοινό, αλλά και καθολικό, απαγορεύεται το κάπνισμα σε δημόσιους αλλά και άλλους πλείστους χώρους που όλο βλέπω να διευρύνονται.

Ξεκινήσαμε μια πανελλήνια καμπάνια όπου το έρεισμα είναι κοινό, το κάπνισμα βλάπτει την υγεία μας αλλά κυρίως την υγεία του διπλανού μας. Γι’ αυτήν ενδιαφερόμαστε κυρίως και κινητοποιούμε τους πάντες έως και τους άγιους Πάντες, στρατό, αστυνομία, ναυτικό, ιππικό, ειδικές δυνάμεις καταστολής του καπνίσματος, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένους ελεγκτές με οξεία όσφρηση στην μυρωδιά του καπνού και αυξημένο αίσθημα αλληλεγγύης στις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν άμεσα. Χήρες, ά-καπνες ζωντοχήρες, ανήλικα τέκνα και τεκνά, νευρικούς γείτονες, υστερικές νοικοκυρές, υπερευαίσθητους πολιτικούς με νομιμόφρονες ψηφοφόρους, αλλοδαπούς λαθρομετανάστες που θέλουν να γίνουν απλώς ψηφοφόροι μετανάστες, μετανοημένους καπνιστές αλλά και ξαναβαπτισμένες καλλιτεχνικές αγιότητες που έκοψαν όλες τις «κακές» συνήθειες κατά δήλωση τουλάχιστον.

Το «μέτωπο» κοινό και αρραγές, χωρίς κόλπα. Ύπαιθροι ή νομιμοποιημένοι ημι-υπαίθριοι χώροι με τέντες, νάιλον, καραβόπανα, καραβόσκοινα και καραβόσκυλους προστάτες, λάμπες αλογόνου ή θερμάστρες υγραερίου, εκτοξευτές θερμαντικής μάζας ή ποικιλόχρωμων αερίων που ξεγελούν την όσφρηση αλλά δεν τσούζουν τα μάτια και καπάκια ή καμουφλαρισμένα κυπελλάκια με νερό, απαγορεύονται.

Είμαστε εδώ για ν’ διασφαλίζουμε το καθαρό και να προάγουμε το υγειές αλλά με την συνεργασία και συνύπαρξη όλων των πολιτών. Η νόμιμη ανώνυμη ρουφιανιά επιτρέπεται, όμως με δημόσιους ψηφισμένους κανόνες. 1142.
Μετά απ’ όλο αυτό το πολιτικά ορθό, ψηφισμένο απ’ όλους, κυνήγι των «αμετανόητων» και ξεροκέφαλων «ολίγων», της δακτυλοδεικτούμενης «μειοψηφίας», διαπιστώνουμε, ότι τα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα της «εξευρωπαϊσμένης» κοινωνίας μας παραμένουν.

Το πολιτικό πατινάζ που συνίσταται στην μετακίνηση από το σημαντικό στο ασήμαντο, από το σημαινόμενο στο σημαίνων, έχει εξελιχθεί με τα χρόνια σε μια ξεχωριστή πολιτική επιστήμη, με τόσα απλά αλλά συγχρόνως πανίσχυρα «μέσα» που την υποστηρίζουν και την διαδίδουν, που αισθανόμαστε «ανίσχυροι» ή «ευάλωτοι» στο να στηρίξουμε τις απόψεις μας και «ανυπεράσπιστοι» μπροστά στην οποιαδήποτε κατακραυγή που μπορεί να εκπορεύεται από «μικρά» ανοχύρωτα επιχειρημάτων χείλη αλλά χρησιμοποιεί την μεγεθυντική χοάνη της εξουσίας. Πώς να ξεχωρίζουμε την έξη από την συνήθεια, την γρατσουνιά από την πληγή, την καλοήθεια από την κακοήθεια, το φιλότιμο από το «γλείψιμο».

Υπάρχει μια μικρή οπή στο αδιέξοδο της καθημερινότητας μας, στις «συμβουλές» που μας σφίγγουν, η πίστη στον εαυτό μας, αφήστε τον πάρει την όποια απόφαση μόνος.

Δείτε ακόμη:

>>

>>

>> Μέρος 'Α

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>