Η αγάπη μπορεί να νικάει μερικές φορές το μίσος, αλλά ποτέ δεν θα γίνουν φίλοι

Η αγάπη μπορεί να νικάει μερικές φορές το μίσος, αλλά ποτέ δεν θα γίνουν φίλοι

Πέρασαν κι αυτά τα Χριστούγεννα, τα 45α που περάσαμε μαζί με μερικούς από εσάς και εφέτος ζήσαμε για μία ακόμα φορά την αντιπαλότητα που σε μερικές φορές αγγίζει το μίσος.

Τουλάχιστον σε 20 περιπτώσεις εντοπίσαμε στο διαδίκτυο απειλές για μπλοκάρισμα, ειρωνείες για αναρτήσεις που ενώ δεν έχουν σχέση με την μουσική, έχουν 500 φορές μεγαλύτερη επισκεψημότητα, αλλά αρκετά ειρωνικά σχόλια από αυτούς που αποφεύγουν να κάνουν το παραμικρό σχόλιο για θέματα που έχουν σχέση με την μουσική, ή μάλλον σχολιάζουν αρνητικά για αναρτήσεις με νέους καλλιτέχνες ή την σημερινή μουσική, λες και η ζωή σταμάτησε στα 1980, όχι στα 1990, αλλά στο '83-'84.

Όσοι μας παρακολουθούν θα έχουν λογικά διαπιστώσει ότι βασικός σκοπός μας είναι η διατήρηση της επαφής του χθες με το αύριο και αυτό θα κάνουμε όσο ζούμε και καταλαβαίνουμε, γιατί κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι αύριο.

Στην ζωή μου δεν θυμάμαι ποτέ να έχω απειλήσει κάποιον για οτιδήποτε, το ίδιο και ο Πετρίδης τον οποίο ρώτησα για να είμαι σίγουρος.

Έίμαι γαλανομάτης, έχω γεννηθεί Σάββατο και όπως έλεγε η μάνα μου, ήμουν και αναποδεγεννημένος, δεν ξέρω τι εννοούσε και με κατηγορούσε μάλιστα για ότι της πήγαινε ανάποδα.

Έχω διαπιστώσει αρκετές φορές ότι όταν σκέφτομαι κάτι αρνητικό, συχνά αυτό συμβαίνει, το ίδιο βέβαια νομίζω συμβαίνει συχνά και σε άλλους, αλλά με μένα νομίζω είναι υπερβολικό. Προχθές βγήκα έξω και είχα ξεχάσει το κινητό μου και σκέφτηκα να γυρίσω να το πάρω, άστο, θα γυρίσω γρήγορα και έδιωξα την σκέψη του 'και αν πάθω κάτι;' Τελικά έπεσα, κτύπησα το πόδι μου, όχι πολύ, την γλύτωσα φτηνά.

Εγώ όμως όσο κακό και να μου έχουν κάνει κάποιοι ποτέ δεν σκέφτομαι αρνητικά γι' αυτούς, δεν μπορώ να το κάνω, η σκέψη ότι μπορεί να τους κάνω κακό με αποτρέπει από τις αρνητικές σκέψεις.

Γιατί βάλαμε λέει για πεθαμένους Χριστουγεννιάτικα, κάτι που είναι κανόνας σε Αγγλία και Αμερική, δεν ξέρω σε άλλες χώρες, γιατί γράψαμε ότι έχει φωνή Soul η Annie Lennox, κάτι που το ξέρουν και οι πιο αδαείς φίλοι της μουσικής, γιατί βάλαμε ανάρτηση που σημειωτέον διάβασαν χιλιάδες και σχολίασαν και σχολιάζουν πολλοί σε αντίθεση π.χ. με τα καλύτερα άλμπουμ του 2019 για τα οποία θα σχολίασαν 1, άντε 2 άτομα και είδαν αναλογικά ελάχιστοι.

Θα μας τρελάνουν δηλαδή σε μία εορταστική περίοδο που πρέπει να δείχνουμε αγάπη.

Και δώστου το παραμύθι, τι έπαθε ο Πετρίδης, το ξέρει ο Πετρίδης, ποιοι είναι αυτοί που τα κάνουν αυτά και ανάλογα. .

Ειδικά στις γιορτινές μέρες ξεχάστε την αντιπαλότητα, δείξτε την αγάπη σας, το ξέρουμε ότι είστε γνώστες της μουσικής, εμείς όμως γράφουμε σαν άνθρωποι, ποτέ δεν είπαμε ότι είμαστε γνώστες, άλλωστε κάθε μέρα μαθαίνουμε τόσα πράγματα που αγνοούσαμε.

Καλή χρονιά να έχουμε 121 ώρες έμειναν για το 2020.

Κώστας Ζουγρής