Ένα σπάνιο, τεράστιο πουλί που όσοι το βλέπουν πιστεύουν ο,τι είναι μεταμφιεσμένος άνθρωπος

Ένα σπάνιο, τεράστιο πουλί που όσοι το βλέπουν πιστεύουν ο,τι είναι μεταμφιεσμένος άνθρωπος

Η Άρπυια είναι τόσο παράξενη που υπό μία οπτική γωνία φαίνεται σαν ένα άτομο να έχει φορέσει στολή πουλιού. Η Άρπυια είναι ένα αρπακτικό πουλί που ζει στα τροπικά δάση και είναι τεράστιο

spanio pouli 2

Οι Άρπυιες είναι δημοφιλείς στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, μια φωτογραφία συλλογής Αρπυίας πήρε πάνω από 91.600 upvotes σε λιγότερο από 20 ώρες στο Reddit. Ενώ η ίδια φωτογραφία συγκέντρωσε περισσότερες από 120.000 προβολές στο Imgur σε παρόμοιο χρονικό πλαίσιο.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι Άρπυιες μοιάζουν με ανθρώπους που φορούν κοστούμια πουλιών

spanio pouli 3

spanio pouli 4

spanio pouli 5

 

Τώρα, οι αετοί Άρπυιες δεν πρέπει να θεωρούνται πως είναι και πολύ φιλικά πτηνά. Είναι στην τελική αρπακτικά. Υπάρχουν δύο είδη Άρπυιες: οι Αμερικάνικες και αυτές με προέλευση από την Παπούα.

Οι Άρπυιες φαίνονται απίστευτα σοβαρές και χαζούλες ταυτόχρονα

spanio pouli 6

spanio pouli 7

spanio pouli 8

Οι αετοί Άρπυιες είναι οι μεγαλύτεροι, τα πιο ισχυρά αρπακτικά που υπάρχουν στα τροπικά δάση σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, είναι από τα πολύ μεγαλύτερα είδη αετών στον πλανήτη Γη. Το άνοιγμα των φτερών τους μπορούν να φτάσει τα 224 εκατοστά, αλλά ζυγίζουν μόνο 3,8-9 κιλά.

Το πουλί έχει ένα πολύ παράξενο κεφάλι με λοφίο

spanio pouli 9

Οι αετοί Άρπυιες ζουν συνήθως στο ανώτερο στρώμα των τροπικών δασικών πεδιάδων. Δυστυχώς, λόγω της καταστροφής του οικοτόπου της, σχεδόν έχουν εξαλειφθεί στην Κεντρική Αμερική. Υπάρχουν λιγότεροι από 50.000 που έχουν απομείνει παγκοσμίως. Στη Βραζιλία, ο αετός Άρπυια είναι επίσης γνωστός με ένα άλλο όνομα (το οποίο μπορεί να είναι ακόμη πιο φοβερό): το βασιλικό γεράκι.

spanio pouli 10

Τα νύχια του αετού δεν αστειεύονται καθόλου

spanio pouli 11

Σύμφωνα με τη σελίδα Fact Zoo, οι αετοί Άρπυιες τρώνε μεγαλύτερα θηράματα από τα μικρότερα πτηνά: “Μαϊμούδες, βραδύπους, κόατι, πουλιά, φίδια, σαύρες κλπ.” Είμαστε χαρούμενοι που οι άνθρωποι δεν είναι στη λίστα!

spanio pouli 12

Πηγή: Athensmagazine.gr