'Ας μην κάνουμε επίθεση σε συγκεκριμένα μουσικά είδη'

'Ας μην κάνουμε επίθεση σε συγκεκριμένα μουσικά είδη'

Στην εποχή μας, στη χώρα μας, σε αυτή την φιλελεύθερη κοινωνία στην οποία ζούμε, ο κάθε καλλιτέχνης, καλώς ή κακώς, έχει το δικαίωμα και τη δυνατότητα να γράφει και να κυκλοφορεί ότι του κατέβει, να εκφράζεται δηλαδή με τον τρόπο που θέλει και επιλέγει. Το αποτέλεσμα που δημιουργεί είναι ένα συνονθύλευμα ταλέντου, έμπνευσης, ικανοτήτων, συναισθημάτων, απωθημένων, μόρφωσης, καλλιέργειας, ψυχοσύνθεσης, κ.τ.λ.

Ας μην κάνουμε επίθεση σε συγκεκριμένα είδη… Δεν είναι όλοι το ίδιο, υπάρχουν και αξιόλογοι Rap και Hip Hop καλλιτέχνες! Και αν οι περισσότεροι επιλέγουν να εξυμνούν τα ναρκωτικά, να έχουν στυλ μαφιόζων, να δείχνουν ότι ζουν φαινομενικά στη χλιδή και ότι δεν τους αγγίζει τίποτα, να παρουσιάζουν τις γυναίκες σαν πόρνες, κ.τ.λ, αυτό δείχνει ότι το κράτος και η παιδεία έχουν αποτύχει… Και αυτό ισχύει σε όλα τα μουσικά είδη.

Ωστόσο τα ΜΜΕ και οι άνθρωποι της μουσικής και της διαφημιστικής βιομηχανίας είναι αυτοί που φέρουν την κύρια ευθύνη καθώς προωθούν χωρίς φιλτράρισμα οτιδήποτε έχει εύκολο και γρήγορο κέρδος, επιβάλλοντας Trends και δημιουργώντας στερεότυπα που μόνο βλάπτουν τα νέα παιδιά, και φυσικά όπως λέτε αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί όλους!

Εδώ όμως τίθενται κάποια ερωτήματα: Γιατί πίσω από όλο αυτό το μηχανισμό δεν βρίσκονται πλέον και άνθρωποι όπως εσείς κ. Πετρίδη? Γιατί όλοι οι «παλιοί» προαγωγοί της «ποιοτικής» μουσικής, με ήθος και αξίες, που είχαν τη δύναμη, που έθρεψαν τόσες γενιές, που είχαν τόσο κοινό και τόσο μεγάλη επιρροή, δεν είναι σε καίριες θέσεις, σε μέσα ευρείας επιρροής, για να σταματήσουν αυτή τη κατρακύλα, για να στηρίξουν την Rock σκηνή και κυριότερα την εγχώρια Rock σκηνή και να αναδείξουν αξιόλογους καλλιτέχνες που θα αποτελούσαν εναλλακτική?

Costas Striftos