Ο Θοδωρής Φαχουρίδης για το Western Stars του Springsteen

Ο Θοδωρής Φαχουρίδης για το Western Stars του Springsteen

Τα 70 χρόνια είναι μια ηλικία συνυφασμένη με την ξεκούραση, τη σύνταξη, τον απολογισμό της ζωής, αν όχι με το ένα πόδι στην τελική κατοικία. Ο τύπος όμως από το New Jersey, ξεροκέφαλος ιρλανδο – ιταλό- ολλανδός, συνεχίζει να τρέχει εμπρός. Ούτε καν οι πυκνές δάφνες της δόξας δεν του είναι αρκετές. Στον 19ο δίσκο του χαρτογραφεί νέες περιοχές γι’ αυτόν.

Ο επόμενος σταθμός μετά το Broadway ακούγεται σαν μια φυσική συνέχεια, προσφέρει στον ακροατή του μια έγχορδη πανδαισία που συμβαδίζει με τη γνώση της αμερικανικής μουσικής παράδοσης, την αγάπη στην κάντρι και με το φάντασμα του Roy Orbinson και του Glen Gambell να επιβλέπουν από κοντά.

Τα τραγούδια μου δίνουν την αίσθηση ότι ξανασυναντούν τα θέματα και τους ήρωες του με τη σοφία των χρόνων, μια επίσκεψη σε γνωστούς φίλους για μια επαναξιολόγηση ίσως. Κάποτε είχε πει ότι ευχαριστεί τον πατέρα του για τα θέματα που του χάρισε αλλιώς η καριέρα του ίσως δεν υπήρχε έτσι όπως χτίστηκε.

Ξέρω ότι σε πολλούς οι ήχοι του Tunnel of Love δεν είναι στην πρώτη γραμμή αν και πιστεύω ότι στους blood brothers είναι στο βάθρο που του αξίζει. Φανταστείτε λοιπόν το συγκεκριμένο δίσκο, με την φιλαρμονική του Λονδίνου στις υπηρεσίες του αφεντικού και τραγούδια που δεν μπήκαν στο Nebraska. Αποπνέει μια ατμόσφαιρα ηρώων που βρίσκονται στο στάδιο να συνειδητοποιήσουν τις παλιές επιλογές τους, να πληρώσουν το τίμημά τους αλλά και στιγμές-στιγμές τους δίνει το δικαίωμα να ελπίζουν. Όλα αυτά με μια γήινη, καθημερινή αλλά και συγχρόνως ποιητική διάθεση, μια κρυφή δυναμική των στίχων του όλα αυτά τα χρόνια.

Θυμάμαι τον Μπόνο στον λόγο του κατά την ένταξη του αφεντικού στο Rock and Roll Hall Of Fame είκοσι χρόνια πριν, είχε πει ότι δεν είναι το αφεντικό, γιατί δουλεύει για εμάς, όντως έτσι είναι…

There Goes My Miracle

https://www.youtube.com/watch?v=tbDKBcPsmoQ

Αγαπάτε την μουσική από το παρελθόν; θέλετε να ξέρετε τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο; σας αρέσει να ενημερώνεστε πρώτοι για τις αυριανές εξελίξεις; στηρίξτε την προσπάθεια μας με όποιο ποσό θέλετε και σας επιτρέπουν τα οικονομικά σας, εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να σας το ανταποδώσουμε.