Τα Αντικύθηρα σε επιδοτούν με στέγη και τρόφιμα για να γίνεις μόνιμος κάτοικος

Τα Αντικύθηρα σε επιδοτούν με στέγη και τρόφιμα για να γίνεις μόνιμος κάτοικος

Υπάρχει ένα ελληνικό νησί που σου δίνει λεφτά για να μείνεις εκεί.

Κι όμως βάσει ενός project το οποίο μεν πρωτοδημοσιεύτηκε πριν ένα χρόνο, ωστόσο τώρα έχει γίνει viral σε όλα τα βρετανικά μέσα, όπως στην Sun και στην Independent, τα Αντικύθηρα δίνουν 500 ευρώ τον μήνα σε όποιον αποφασίσει να μείνει εκεί καθώς και έκταση για χτίσει το νέο του σπίτι ή την επιχείρησή του.

Σύμφωνα με το project και το antikythiradirect.com, η απόφαση αυτή χρηματοδοτήθηκε από την Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία και πάρθηκε λόγω του υπερβολικά χαμηλού πληθυσμού του νησιού.

Ειδικότερα, το χειμώνα στο νησί υπάρχουν μόλις 24 μόνιμοι κάτοικοι στο νησί, ενώ το καλοκαίρι αυξάνονται μόλις στους 40.

antikythra

Τι κριτήρια πρέπει να έχουν οι ενδιαφερόμενοι

Το νησί ψάχνει κυρίως για πολύτεκνες οικογένειες- με τρία και περισσότερα- παιδιά. Επίσης οι ενήλικοι θα πρέπει να έχουν μία δεξιότητα ή να κάνουν κάποιο επάγγελμα που να έχει ανάγκη το νησί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρ΄όλο που η κάτοικοι στα Αντικύθηρα θα ήθελαν να αρχίσει αμέσως το συγκεκριμένο project, αυτό εν τέλει δεν είναι τόσο εύκολο, καθώς οι συνεντεύξεις με τους υποψήφιους μελλοντικούς κατοίκους του νησιού μπορεί να ολοκληρωθούν σε 4 χρόνια.

Η επιδότηση των μελλοντικών κατοίκων που θα επιλεχθούν να ζήσουν εκεί θα κρατήσει τουλάχιστον τρία χρόνια.

Το σχέδιο και οι φιλοδοξίες των κατοίκων

Το σχέδιο καταρτίστηκε μετά από συνεργασία του Μητροπολίτη Κυθήρων και Μονεμβασιάς μαζί με το τοπικό συμβούλιο του μικρού νησιού, ενώ αυτό που ελπίζουν οι κάτοικοι είναι να ξαναζωντανέψει αυτό το όμορφο νησί με τους λιγοστούς κατοίκους.

Σημειώνεται πως εκτός από την επιδότηση των 500 ευρώ, οι επιλαχόντες θα έχουν δωρεάν καταλύματα, δωρεάν φαγητό και δωρεάν μετακίνηση.

Πηγή:popup.gr