Ταξιδεύοντας στο τρένο με τον Γρηγόρη

Ταξιδεύοντας στο τρένο με τον Γρηγόρη

Ανήκω στην κατηγορία των αδυνάτων που αναζητούν σημάδια για να στηρίξουν διάφορες θεωρίες περί μιας ξεχωριστής ικανότητας που μερικοί από νομίζουμε ότι έχουμε. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Πετρίδης που σαν πιο γνωστός και αναγνωρίσιμος συχνά επαληθεύει με διάφορα συμβάντα θεωρίες που τον κάνουν να αισθάνεται 'κάπως'.

Σήμερα το απόγευμα έκανα το συχνό δρομολόγιο προς την Σαλαμύκονο με ένα από τα πολλά μέσα που χρησιμοποίησα να είναι ο ηλεκτρικός.

Σε ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής προσπαθούσα να χαλαρώσω ώστε να έχω δυνάμεις για το βράδυ μια και ανήκω σ'αυτούς που ξυπνούν πριν της 7.

Σε κάποιο σημείο, στην Καλλιθέα νομίζω, άκουγα σαν νανούρισμα την συζήτηση των διπλανών μου και ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι μίλαγαν για τον Πετρίδη και την εκπομπή του/ Ο Πετρίδης αυτό, ο Πετρίδης είπε εκείνο, δηλαδή σκηνές από την νεότερη εκδοχή του Τέλους Εποχής,

Άνοιξα τα μάτια μου και είδα τον διπλανό να κρατάει δύο ροκ μουσικά περιοδικά, αμέσως άδραξα την ευκαιρία και του είπα, μπράβο βρήκα και κάποιους στο τρένο που μιλάνε για μουσική και την εκπομπή του Γιάννη.

Ο Γρηγόρης, αυτό ήταν το όνομα του φίλου, έπαθε πλάκα, μου λέει είσαι ο Κώστας, με ήξερε από κάποια κοινή επαγγελματική σχέση, αφού συζητήσαμε διάφορα μου είπε ότι το απόγευμα είχε στείλει 3 μηνύματα στον Γιάννη για τον Donovan, γεγονός που μου επιβεβαίωσε αργότερα Ο Γιάννης, γιατί δεν μπορείτε να φανταστείτε το το πόσο δύσκολο νομίζαμε ότι ήταν να ξέρει κάποιος την δισκογραφική εταιρεία Hickory.

Την προηγούμενη εβδομάδα, πάλι στο τρένο, ένας άλλος, νεότερος, γύρω στα 25, ο Γρηγόρης είναι γύρω στα 50, κτύπησε το κινητό του και με την πρώτη νότα, τον ρώτησα μετά, πού έμαθες εσύ το I Love You More Than You'll Ever Know με τους Blood, Sweat and Tears, του το είχε μάθει ένας θείος του φίλος κι αυτός της εκπομπής, είναι τόσο μικρός ο κόσμος και τόσο μεγάλη η αγάπη κάποιων για την μουσική, αλλά όπως είπε ο Bobby Gilespie νομίζω και τον κορόιδευαν εδώ μερικοί, το ροκ έχει γίνει σαν τα Λατινικά, όλο και λιγότεροι ασχολούνται.

Γεια σου Γρηγόρη και καλό βράδυ σε όλους 'τους Γρηγόρηδες'.

Κώστας Ζουγρής