Απορίες και προτάσεις από τον Γιάννη Πετρίδη

Απορίες και προτάσεις από τον Γιάννη Πετρίδη

Σ' όλο τον κόσμο κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς, Western Stars με τον Bruce Springsteen.

Για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνει ότι είναι από τους 2-3 κορυφαίους που εμφανίστηκαν μετά το 1975 και δίκαια τον είχαμε αναδείξει σαν τον σπουδαιότερο καλλιτέχνη στην παράλληλη ζωή που έχει η εκπομπή μας στο Α' Πρόγραμμα.

Μετά τον θρίαμβο στο Broadway μας χαρίζει μία σειρά από τραγούδια που σπάνια γράφουν καλλιτέχνες της ηλικίας του

 

 

Δυστυχώς σ'αυτή τη χώρα που όλα πια είναι δυνατά είναι η πρώτη φορά που δεν κυκλοφορεί σε φυσικό προϊόν, όταν η ανταπόκριση των φίλων του στην Ευρώπη και την Αμερική τον φέρνουν πρώτο σε πωλήσεις αυτήν την εβδομάδα σε φυσικό προϊόν, δηλαδή βινύλια και cd.

Το ότι κάποιοι θα μας πουν ότι υπάρχει το Streaming μου είναι αδιάφορο. Αυτό αφορά τους σύγχρονους καλλιτέχνες της ποπ, του χιπ χοπ και της Dance

Παραδέχομαι όμως ότι ο νέος τρόπος διανομής σειρών, ταινιών και μουσικής μας δίνει την ευκαιρία να βλέπουμε συγχρόνως με τους ξένους ντοκιμαντέρ, σειρές και ταινίες που σε άλλες εποχές θα τις ψάχναμε απελπισμένα.

Επίσης είμαι βέβαιος πια ότι ωφελούνται περισσότερο από αυτή τη διανομή όλα τα ανωτέρω και όχι η μουσική καθώς φαίνεται ότι ο κόσμος παραμένει στις εμπορικές προτάσεις που κάνουν οι διάφορες πλατφόρμες και δεν ψάχνει να ανακαλύψει κάποιους ίσως κρυμμένους θησαυρούς.

Το ντοκιμαντέρ του Martin Scorsese που είδα αυτήν την εβδομάδα ROLLIN' THUNDER REVUE για τον Dylan με ενθουσίασε. Έμαθα απίθανα πράγματα γι' αυτή τη περιοδεία που τότε στα μέσα της δεκαετίας του '70 αποσπασματικά και μόνο είχα πληροφορηθεί εγώ και άλλοι της γενιάς μου από τον ξένο τύπο.