Ο Γιώργος Ανδρέου, η μουσική, ο κινηματογράφος και τα βιβλία στη ζωή του

Ο Γιώργος Ανδρέου, η μουσική, ο κινηματογράφος και τα βιβλία στη ζωή του

Ο Γιώργος Ανδρέου απαντά σε ερωτήσεις για πράγματα που μας ενδιαφέρουν και παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας

1η Έχετε κάποιο συγκεκριμένο είδος μουσικής που είναι το αγαπημένο σας; Όχι, αγαπώ την Μουσική με τρόπο ενιαίο. Ό,τι με συγκινεί, ό,τι με δονεί, ό,τι με κινητοποιεί το αγαπώ - λαϊκό ή...rave.

2η Ποιος ήταν ο πρώτος δίσκος που θυμόσαστε ότι αγοράσατε; To BAND ON THE RUN των Wings (και του μεγάλου Paul φυσικά).

3η Ποιος ήταν ο τελευταίος δίσκος που έχετε αγοράσει; Ένα box με ηχογραφήσεις της συμφωνικής λονδρέζικης ορχήστρας Academy Saint Martin in the fields, υπό την διεύθυνση του Νέβιλ Μάρινερ.

4η Υπήρξατε ποτέ μόνιμος ακροατής κάποιας συγκεκριμένης ραδιοφωνικής εκπομπής; Ναι, της κλασσικής δικής σας στην κρατική ραδιοφωνία από τα '80s.

5η Ποια ήταν η πρώτη συναυλία που παρακολουθήσατε και ποια η τελευταία; Η πρώτη ήταν του Γιάννη Μαρκόπουλου στις Σέρρες το 1976 (Γαργανουράκης, Λαβίνα, Σιδηρόπουλος). Η τελευταία πρίν λίγο καιρό στο Μέγαρο Μουσικής - η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ -
με Μάλερ, Μότσαρτ ( σολίστ ένας έξοχος Ιταλός κλαρινετίστας - ο Alessandro Carbonare) και Βέρντι.

6η Ποια ήταν η πρώτη κινηματογραφική ταινία που θυμόσαστε ότι είδατε και ποια η τελευταία; Η πρώτη ήταν το WATERLOO (1970) του Sergei Bondarchuk, με Ροντ Στάϊγκερ, Κρίστοφερ Πλάμερ και Όρσον Ουέλς. Η τελευταία (αξιόλογη) το ROMA τουAlfonso Cuarón.

fondo elefth 640x400

7η Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο που θυμόσαστε ότι διαβάσατε και ποιο το τελευταίο; Πρώτο το "ΜΠΕΝ ΧΟΥΡ" (του Lewis Wallace). Τελευταίο το...τελευταίο (δυστυχώς) βιβλίο του Μάνου Ελευθερίου "ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ".