Εκλογές, επιστροφή στο καλοκαίρι του 1989;

Εκλογές, επιστροφή στο καλοκαίρι του 1989;

Η υπέρμετρη αισιοδοξία για νίκη της ΝΔ στις εκλογές έχει την λογική της και είναι σχεδόν απίθανο να ανατραπεί, όμως προσωπικά δεν βλέπω να είναι εύκολη η αυτοδυναμία της ΝΔ και βλέπω μία επανάληψη της ιστορίας που ζήσαμε πριν από 30 χρόνια, με άλλους πρωταγωνιστές.

Δηλαδή στην θέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, θα είναι ο γιος του Κυριάκος και στην θέση του Ανδρέα Παπανδρέου ο Αλέξης Τσίπρας που προσπαθεί κατά καιρούς να τον μιμηθεί.

Η διαφορά στις Ευροεκλογές ήταν πράγματι εντυπωσιακή, αλλά ακόμα και αν διατηρηθεί, στο ίδιο επίπεδο, δεν νομίζω ότι δίνει αυτοδυναμία στην ΝΔ, εκτός ίσως αν πάρει το πρώτο κόμμα 40% και το δεύτερο 30%.

Υπάρχουν μερικοί οι οποίοι εκτόνωσαν την αγανάκτηση τους για την κυβέρνηση στις εκλογές και τώρα θα σκεφτούν διαφορετικά.

Το καλύτερο θα ήταν να μπορέσουν να τα βρουν τα δύο μεγάλα κόμματα, κάτι που μάλλον θα γίνει στο τέλος, αλλά αν χρειασθούμε πάλι 3 εκλογικές αναμετρήσεις όπως πριν από 30 χρόνια, τότε η χώρα θα πει το οριστικό αντίο και φοβάμαι ότι τα πράγματα θα είναι χειρότερα από το 1991.

Κώστας Ζουγρής