Ας μη κρυβόμαστε, το ροκ δεν το αγαπάει σήμερα κανείς, απλά νοσταλγείτε το παρελθόν

Ας μη κρυβόμαστε, το ροκ δεν το αγαπάει σήμερα κανείς, απλά νοσταλγείτε το παρελθόν

Θύμωσαν μερικοί που ο Bobby Gillespie δήλωσε ότι το ροκ είναι πεθαμένο όπως τα λατινικά. Όλοι καταλαβαίνουμε το νόημα της δήλωσης του αλλά δεν είναι εύκολο να το αποδεχθούμε.

Όλα τα είδη της μουσικής κάνουν τον κύκλο τους και προχωράνε με διαφορετική μορφή, σήμερα αρκετά στοιχεία από τον επαναστατικό συχνά ήχο του ροκ, υπάρχουν στο χιπ χοπ. Είναι δύσκολο όμως για πολλούς από τους Έλληνες φίλους της μουσικής να αποδεχθούν την νέα πραγματικότητα, κυρίως λόγω έλλειψης ενημέρωσης.

Ζητήσαμε από όλους τους σημαντικούς πολιτικούς αρχηγούς να απαντήσουν σε ερωτήσεις μας με θέμα την μουσική, δυστυχώς ανταποκρίθηκε μόνο ο αρχηγός ενός κόμματος που δεν φημίζεται ότι είναι και το πιο μοντέρνο, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. Όλοι οι άλλοι μάλλον απέφυγαν να απαντήσουν για τους δικούς τους λόγους με βασικότερο το ότι δεν τους ενδιαφέρει σήμερα η μουσική, δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν μαζί της, δεν είναι πια 'ψωνισμένοι' μαζί της όπως ενδεχομένως ήταν στα νιάτα τους.

Εγώ, ο Πετρίδης και πιστεύω αρκετοί άλλοι εύκολα θα ξυπνούσαμε στις 2 την νύχτα για να παρακολουθήσουμε ένα σημαντικό μουσικό γεγονός, προσωπικά διαβάζω, απαντώ, γράφω, σχολιάζω μερικές φορές και μετά τις 1 την νύχτα και σας διαβεβαιώ ότι από μικρός μου άρεσε να κοιμάμαι νωρίς, οι πολιτικοί μας αρχηγοί έχουν βέβαια άλλες σοβαρότερες έννοιες, δεν μπορώ να τους κρίνω, αλλά εγώ θα απαντούσα, ίσως το κάνουν στο μέλλον.

Θυμάμαι ότι και το 2012, νομίζω τους είχαμε ζητήσει να απαντήσουν ή να έλθουν στην εκπομπή στην ΕΡΤ, τότε μόνο ο Τσίπρας, μέσω του γραφείου του είχε απαντήσει γράφοντας ότι δεν προλάβαινε λόγω των εκλογικών υποχρεώσεων.

Κυκλοφορεί την Παρασκευή ένα άλμπουμ του Rory Gallagher με ανέκδοτο υλικό και δίνουμε σαν δώρο 3 cd σε όποιον κάνει οποιαδήποτε δωρεά στην σελίδα μας. Θα σκεφτούν μερικοί, Ζουγρή μας έχεις ζαλίσει με την βοήθεια είσαι (βάζετε ότι επίθετο θέλετε), αλλά σκεφτείτε, ότι η αξία ενός καφέ, μία φορά τον χρόνο σαν βοήθημα από μερικούς από εσάς θα έλυνε πολλά προβλήματα για την σελίδα μας και θα σταματούσε την γκρίνια μας, όμως δεν το κάνετε και μάλιστα με κοροϊδεύετε.

Μου γράφει κάποιος στην ομάδα μας στο Facebook ότι αν αλλάξουμε τον χαρακτήρα της σελίδας και γράφουμε αυτά που θέλει, δηλαδή για την ιστορία της μουσικής, η βοήθεια θα αυξηθεί κατακόρυφα. Ποτέ στην ζωή μας δεν κάναμε κάτι στο οποίο δεν πιστεύαμε.

Σήμερα υπάρχουν όλα τα κατάλληλα εργαλεία που δείχνουν την απήχηση που έχει η κάθε δημοσίευση, είμαι σίγουρος, ότι αν γράφαμε στο ύφος που είχαμε πριν από μερικά χρόνια, η σελίδα δεν θα υπήρχε σήμερα, ενώ τώρα, η μουσική παραμένει η βασική μας δύναμη και απλώνεται σε κόσμο που διαφορετικά δεν θα έμπαινε να μας παρακολουθήσει, αυτό δεν είναι εύκολο να το καταλάβουν κάποιοι.

Οι φίλοι του 'παλαιού' ροκ βροντοφωνάζουν για καλλιτέχνες όπως ο Rory Gallagher, όμως στον διαγωνισμό, έστω 1 ευρώ θα στείλουν, αν στείλουν, 2-3 άτομα και στο YouTube την ανέκδοτη ηχογράφηση παρακολούθησαν όπως θα δείτε λιγότερα από 5000, ο κόσμος άλλαξε, η μουσική άλλαξε, εμείς αλλάξαμε, τι να κάνουμε, ωραίες οι αναμνήσεις, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε στο αύριο.

Κανείς από αυτούς που γκρινιάζουν για Ελληνικό και ξένο τραγούδι δεν προτείνει κάτι άλλο καινούργιο, απλά γκρινιάζει αόριστα ακόμα και οι φίλοι του εναλλακτικού ροκ διαβάζω στράφηκαν λέει στην μαύρη μουσική, μπα τώρα το πήρατε χαμπάρι, αυτό έχει γίνει εδώ και 4 χρόνια σχεδόν.

Βοηθήστε, αν μπορείτε αυτούς που προωθούν την νέα μουσική, το χθες δεν έχει ανάγκη από βοήθεια, πάει πέρασε.

Κώστας Ζουγρής

ΥΓ όσοι βοηθούν μέσω τράπεζας, να γράφουν το όνομα τους και να μας στέλνουν το Mail τους