Τι άσχημη είδηση. Πέθανε 76 ετών ο Marty Balin των Jefferson Airplane

Τι άσχημη είδηση. Πέθανε 76 ετών ο Marty Balin των Jefferson Airplane

Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής, μαζί με την Grace Slick, του συγκροτήματος ήταν από τους ιδρυτές της μπάντας και βασικός συντελεστής του ήχου τους, ένας ήχος ταυτόσημος με το Σαν Φρανσίσκο.

Ο Martyn Jerel Buchwald όπως ήταν το πραγματικό του όνομα έφτιαξε το συγκρότημα μαζί με τον Paul Kantner που κι αυτός έφυγε σχετικά πρόσφατα,

Μαζί με τους Jorma Kaukonen, Jack Casady, Skip Spence και την τραγουδίστρια Signe Toly Anderson το 1966 κυκλοφόρησαν το LP Jefferson Airplane Takes Off.

Ένα χρόνοι αργότερα, το 1967 θα αλλάξουν τραγουδίστρια και με την Grace Slick θα γνωρίσουν επιτυχία σε όλο τον πλανήτη με το άλμπουμ Surrealistick Pillow και τα τραγούδια Somebody To Love και White Rabbit.

Μετά τα φεστιβάλ του Μοντερέυ και Γούντστοκ εγκατέλειψε το συγκρότημα λόγω διαφωνιών, επέστρεψε όμως το 1974 και βοήθησε στην επιτυχία της νέας τους μορφής σαν Jefferson Starship, δικό του ήταν το Miracles στο άλμπουμ Red Octopus.

Το 1978 κουρασμένος από τα προβλήματα που προκαλούσε στο συγκρότημα ο εθισμός της Grace Slick με το αλκοόλ, φεύγει πάλι από το συγκρότημα και ακολουθεί προσωπική καριέρα, γύρισε πρόσκαιρα το 1989.και οριστικά αποχώρησε το 2008.

Το 2016 είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στην καρδιά του που του άφησε αρκετά προβλήματα.

Η σελίδα μας δεν είναι προσφορά των μεγάλων ομίλων που συντηρούν τα περισσότερα ΜΜΕ, την στηρίζουν ελάχιστοι από εσάς, αν έχετε την δυνατότητα και πιστεύετε σ'αυτό που κάνουμε ελάτε στην παρέα μας και θα παίρνετε τακτικά αποκλειστικές λίστες και πληροφορίες.