Έχουμε χάσει σε σημαντικό βαθμό την ανθρωπιά μας

Έχουμε χάσει σε σημαντικό βαθμό την ανθρωπιά μας

Από τον Κώστα Ζουγρή

Όσο μεγαλώνεις αρνείσαι να παραδεχθείς ότι οι εξελίξεις σε ξεπερνούν και ο κόσμος έχει αλλάξει ενώ εσύ παραμένεις ένας μόνιμα γκρινιάρης ηλικιωμένος.

Γκρινιάζεις επειδή τα παιδιά σπάνε μπουκάλια στις παιδικές χαρές ενώ δεν καταλαβαίνεις ότι αυτά διασκεδάζουν και ξεφεύγουν από την πεζή καθημερινότητα που τους προσφέρουν συχνά με την στέρηση τους οι γονείς τους.

Γκρινιάζεις που στην συνοικία που μένεις δεκάδες οδηγοί παίρνουν πορεία αντίθετα στο ρεύμα και δεν καταλαβαίνεις ότι ένα επί πλέον τετράγωνο είναι σημαντικός χρόνος γι' αυτούς και τι έγινε, στο κάτω κάτω δεν σε πάτησαν κιόλας.

Γκρινιάζεις που νεαροί και ηλικιωμένοι οδηγοί δεν σταματούν για να περάσουν σε σημείο που υπάρχουν λευκές γραμμές, γονείς με παιδιά, αλλά δεν ξέρεις τι προβλήματα αντιμετωπίζει ο καθένας τους.

Φωνάζεις για τα σκουπίδια που αφήνουν οι λουόμενοι στις παραλίες μας, δηλαδή τι να κάνουν, πληρώνουν κανονικά τα δημοτικά τέλη τους, ας τα μαζέψει ο δήμος

Γκρινιάζεις που όλα τα κόμματα σκέφτονται πρώτα το πολιτικό κόστος και ύστερα το τι πρέπει πραγματικά να κάνουν, όμως δεν είσαι πολιτικός για να ξέρεις την πίεση που αντιμετωπίζουν.

Διαδίδεις ψεύτικες ειδήσεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες ενώ στην πραγματικότητα ο κόσμος πάντα αυτοκτονούσε, σήμερα μάλιστα περνάει πολύ καλύτερα, δεν διαβάζεις τι λένε οι ξένοι αξιωματούχοι;

Επιμένεις συχνά για εθνική συναίνεση παραβλέποντας ότι αυτό δεν συμφέρει κανένα κόμμα αφού μπορεί να επιλέγει συνεργασίες με όποιο κόμμα θέλει χωρίς δεσμεύσεις και ταμπού, πάντα θα υπάρχει κάποιος διαθέσιμος.

Υπερασπίζεσαι την μουσική του σήμερα και δεν δίνεις σημασία στους μουσικούς της χρυσής δεκαετίας του '60, αλλά και του '70.

Παίρνεις συνέχεια θέσεις υπέρ καλλιτεχνών όπως ο Νταλάρας και ο Σαββόπουλος και αρνείσαι να καταλάβεις ότι αυτοί για 40-50 χρόνια μας παραπλανούσαν κάνοντας μας με διάφορα τεχνάσματα να αγαπήσουμε αυτούς και τα τραγούδια τους

Μας έχεις πρήξει με το Χιπ χοπ και την επιτυχία που έχει ακόμα και στην Ελλάδα και δεν έχεις γράψει εδώ και καιρό ένα καλό λόγο για ονόματα όπως ο Carlos Santana.

Μας έχετε μπερδέψει με το site σας με τα τόσα διαφορετικά θέματα που βάζετε, μας οδηγείτε ηθελημένα στο να διαβάζουμε άρθρα που τρώνε τον χρόνο μας και δεν διαβάζουμε τα μουσικά.

Επιμένεις να ζητάς βοήθεια ενώ βλέπεις ότι σε αγνοούμε, αδυνατείς να συνειδητοποιήσεις ότι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη δεν έχουν φίλους.