Μια χαμένη παρτίδα σκάκι από άσχετους παίκτες

Μια χαμένη παρτίδα σκάκι από άσχετους παίκτες

Παρακολουθώντας τις πολιτικές εξελίξεις και την τακτική που ακολουθούν τα κόμματα που μας εκπροσωπούν στην βουλή, έχω την εντύπωση ότι αυτό που τους ενδιαφέρει πρώτα απ' όλα είναι το πώς θα εξασφαλίσουν το να μη χάσουν, όχι το πώς θα μπορούσε να βελτιώσει η χώρα την καθημερινότητα των πολιτών, γιατί δεν νομίζω να είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι την έξοδο από την κρίση μπορεί να φέρει άμεσα κάποιο από τα κόμματα.

Σε όλα τα θέματα ακολουθούν ειδική τακτική λες και ζούμε μια εικονική πραγματικότητα και η κάθε τους ενέργεια δεν αφορά το μέλλον των παιδιών που θα γεννηθούν, όσα γεννηθούν, αφού ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν την δυνατότητα ή το κουράγιο να συντηρήσουν πάνω από ένα παιδί.

Χρόνια μας μάθαιναν ότι το χρηματιστήριο αντανακλά τις εξελίξεις, αν ισχύει αυτό, χαθήκαμε εδώ και χρόνια πάει από το κακό στο χειρότερο και τελευταία δείχνει ότι ο θάνατος δεν θέλει απαραίτητα πιστοποιητικό. Οι πολιτικοί μας νομίζουν ότι η οικονομία είναι μονόπολη που παίζουν με φίλους.

Η υπογεννητικότητα θάβει στην κυριολεξία κάθε προοπτική για ανάκαμψη και όσοι νομίζουν ότι μπορεί να λυθεί με άλλο τρόπο νομίζω ότι κάνουν λάθος

Κώστας Ζουγρής