Διπλή προσφορά ζωής και αγάπης από τους εργαζόμενους της ΙΟΝ

Διπλή προσφορά ζωής και αγάπης από τους εργαζόμενους της ΙΟΝ

Σημειώνοντας τη μεγαλύτερη προσέλευση των τελευταίων ετών, η σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ Α.Ε. πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες δύο Προγράμματα Εθελοντικής Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς για τους εργαζομένους της, που σχετίζονται άμεσα με τον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Τα προγράμματα εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργοποίησης της εταιρείας στην Εταιρική Υπευθυνότητα με άξονα τον Εθελοντισμό και την Κοινωνική Πολιτική και υπογραμμίζουν την ευαισθησία και σταθερή δέσμευσή της στη στήριξη και ευημερία των εργαζομένων.

Το ένα πρόγραμμα αφορά την εθελοντική αιμοδοσία και αποτελεί θεσμό για την ΙΟΝ, καθώς πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1974 - τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Ελπίς». Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά την εκδήλωση ενημέρωσης για τη σημασία της μεταμόσχευσης, της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών και την εγγραφή εθελοντών δοτών που έγινε για πρώτη φορά και σε συνεργασία με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ - ΕΛΠΙΔΑ.

Το ενδιαφέρον ήταν έκδηλο και η ανταπόκριση του προσωπικού μεγάλη, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 200 μονάδες αίματος τόσο στην έδρα της εταιρείας στην οδό Πειραιώς όσο και στην παραγωγική μονάδα στο Μαρκόπουλο, στη Θεσσαλονίκη και στην Άρτα και να εγγραφούν περισσότεροι από 150 εθελοντές δότες εργαζόμενοι, καθώς και άτομα του άμεσου οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Οι εθελοντικές αυτές δράσεις οργανώνονται και υλοποιούνται από την Κοινωνική Υπηρεσία της εταιρείας, που φροντίζει για την ψυχολογική και σωματική υγεία των εργαζομένων παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη και υλοποιώντας προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής που αφορούν την εκπαίδευση σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας, πρόληψης και αντιμετώπισης ασθενειών και ατυχημάτων, οικονομικών ενισχύσεων και στήριξης εργαζόμενων μητέρων.

Επικοινωνία:
Ζέτα Χατζηαντωνίου
Κέντρο Αειφορίας (CSE)
Τηλέφωνο: 210 8085565
E mail: communications@cse-net.org

Η ΙΟΝ Α.Ε. είναι μια αμιγώς ελληνική ανώνυμη εταιρεία, με 88 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Με τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, περίπου 950 εργαζομένους και κύκλο εργασιών πάνω από 110 εκ. ευρώ ετησίως, η ΙΟΝ κατατάσσεται στις 60 μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες. Με πίστη στις αξίες της, φροντίζει να καινοτομεί μέσα από τα προϊόντα της, αλλά και μέσω της υπεύθυνης στάσης απέναντι στο περιβάλλον, στους εργαζομένους και στην κοινωνία. Είναι η μόνη εταιρεία παραγωγής σοκολάτας στην Ελλάδα, που παράγει σοκολάτα από την πρώτη ύλη, τους βαλάνους του κακάο. Η εταιρεία διαθέτει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 16 χώρες σε όλο τον κόσμο, την οποία αναπτύσσει συνεχώς δημιουργώντας νέες συνεργασίες.