Frida Kahlo μια γυναίκα μπροστά από την εποχή της

Frida Kahlo μια γυναίκα μπροστά από την εποχή της

116 χρόνια από τη γέννηση της και 69 από τον θάνατό της! Παραμένει πάντα μία επιδραστική μορφή στην τέχνη και μέρος της επικαιρότητας.

Η Φρίντα Κάλο ήταν Μεξικάνα ζωγράφος, η οποία φαίνεται να έχει δεχτεί και επίδραση Ευρωπαϊκών ρευμάτων στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο Ρεαλισμός, ο Συμβολισμός και ο Υπερρεαλισμός.  Αρκετά έργα της είναι αυτοπροσωπογραφίες, μέσα από τις οποίες εκφράζεται ο προσωπικός πόνος και η σεξουαλικότητά της. Είχε κομμουνιστικές πολιτικές πεποιθήσεις.

Το 1929 η Φρίντα Κάλο παντρεύτηκε το Μεξικάνο τοιχογράφο Ντιέγκο Ριβέρα, με τον οποίο μοιράζονταν τις ίδιες πολιτικές απόψεις. Ο Ντιέγκο Ριβέρα δώρισε το 1957 το "Γαλάζιο Σπίτι" της στο Κογιοακάν (Coyoacán), στην Πόλη του Μεξικού, και λειτουργεί πλέον ως μουσείο.

Frida Kahlo has featured as a Barbie doll, on Theresa May's bracelet and on playing cards

Τους τελευταίους μήνες έγινε κούκλα της Barbie, η πρώην Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May την έχει εικόνα στο μπρασελέ, της, εμφανίστηκε στην ταινία κινουμένων σχεδίων Coco, έχει χρησιμοποιηθεί η εικόνα της σε παπούτσια, κοσμήματα, Τ-shirts και ό,τι μπορεί να φαντασθεί κανείς.

 

Frida Kahlo's prosthetic leg

 

Video Url

 

Video Url