Διαρκές το Bullying στην σελίδα μας 'με απειλή το όνομα του Πετρίδη'

Διαρκές το Bullying στην σελίδα μας 'με απειλή το όνομα του Πετρίδη'

Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να επιβιώσουμε σε μία δύσκολη εποχή με τους περισσότερους ανθρώπους να αδιαφορούν για το τι συμβαίνει δίπλα τους, να αδιαφορούν για τον πολιτισμό μας, να αδιαφορούν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο διπλανός τους, όμως να αντιδρούν με κάθε τρόπο όταν νομίζουν ότι θίγεται η ομάδα τους, το κόμμα τους ή ο αγαπημένος τους καλλιτέχνης.

Στις ποδοσφαιρικές ομάδες η εύθραυστη κατάσταση που επικράτησε φέτος έφερε συχνά στους διαφωνούντες με γραφόμενα μας, οπαδούς από όλες τις ομάδες.

Στην πολιτική, αυτή που παρεμβαίνουν είναι σε ποσοστό 99% οι οπαδοί ενός συγκεκριμένου κόμματος, οι οποίοι παράλληλα με το κόμμα τους είναι και οπαδοί της παροιμίας με τον γάτο.

Στην μουσική οι διαφωνίες ποικίλουν ανάλογα με τις λίστες ή τις αναφορές μας σε κάποιο καλλιτέχνη, συνήθως έχουν να κάνουν με αναρτήσεις μας για το Χιπ χοπ και έστω και το παραμικρό υπονοούμενο για κάποιον αγαπημένο τους καλλιτέχνη από την δεκαετία του '70 για τον οποίο νομίζουν ότι σχόλιο μας είναι απαξιωτικό.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η παρέμβαση λέει συνήθως το εξής: Μα στο site του Πετρίδη, γράφετε αυτό, στην σελίδα του Πετρίδη εκείνο, είναι σωστό η εκπομπή του Πετρίδη να λέει το άλλο, το εγκρίνει αυτό ο Πετρίδης και γενικά σχόλια σε ανάλογο ύφος.

Ο Πετρίδης έχει μία ιδιαίτερη ευαισθησία σε ότι αφορά το όνομα του και δικαίως αφού του ανήκουν μόνο αυτά στα οποία βάζει την υπογραφή του.

Από την άλλη σε μία σελίδα που έχει 4.300.000 μοναδικούς φίλους και γύρω στους 60.000 στα Facebook είναι αδύνατον να μη βρεθούν κάποιοι που θα έχουν διαφορετική άποψη σε ένα θέμα.

Ο Γιάννης όμως είναι από τους ανθρώπους στους οποίους επικρατεί το συναίσθημα και σε κάθε παρέμβαση η πρώτη του αντίδραση συνήθως είναι αυτή που λέμε 'τσίμπησε'.

Όμως αυτοί που νικούν στο τέλος είναι αυτοί που κάνουν τις παρεμβάσεις, το ξέρουν και γι' αυτό τις κάνουν, είπαμε μία στάλα μαύρης μπογιάς κάνει έντονη την παρουσία της σε ένα κάδο γεμάτο με γάλα.

Όσοι το κάνουν από ιδεολογία ή φανατισμό είναι κατά την γνώμη μου δικαιολογημένοι, ζούμε σε μία χώρα όπου ο φανατισμός δεν έχει υποχωρήσει από την αρχαιότητα, όσοι όμως το κάνουν από άλλα κίνητρα, είναι κατακριτέοι και θα λογοδοτήσουν αργά ή γρήγορα, πιστεύουν ή όχι στον Θεό ή την συνείδηση τους η οποία πάντα είναι παρούσα, μέχρι το τέλος.

Έχουμε και μερικούς που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να παρεμβαίνουν, συνήθως με ξενικά ονόματα και να μας επικρίνουν για μη μουσικές αναρτήσεις μας.

Μα όπως λέμε με τον Γιάννη, δεν υπάρχει πια σοβαρή σελίδα που να είναι μόνο μουσική, και στο κάτω κάτω ποιος τους υποχρεώνει να διαβάζουν κάτι που δεν τους αρέσει;

Ας διαβάσουν τα μουσικά μας, που δεν τα διαβάζουν και ας ενισχύσουν την προσπάθεια μας για την οποία οι περισσότεροι, αν όχι όλοι αδιαφορούν, ωραία είναι τα σαβουράηβορ και τα Power of με τα καλοντυμένα όμορφα συνήθως κορίτσια, αλλά εμείς, δεν λέω ότι είμαστε καλύτεροι, είμαστε σίγουρα διαφορετικοί και δύσκολο το να διαβάσετε σήμερα κάπου για τον Albeniz, την Melissa Etheridge, τον Danny Elfman, τους Procol Harum, τους Stereolab και τόσα άλλα διαφορετικά.

Κώστας Ζουγρής

Διαγωνισμός με δώρο εξαιρετικό τριπλό cd της ανεπανάλπτης Dinah Washington με το Mad About The Boy και περισσότερα από 60 άλλα καταπληκτικά τραγούδια της.

https://www.apotis4stis5.com/news-f/31583-dinah-washington