Εμείς δεν θα προδώσουμε την μουσική...

Εμείς δεν θα προδώσουμε την μουσική...

Αποστασιοποίηση από την μουσική, την πολιτική, τις τέχνες, τον καλό κινηματογράφο, την λογοτεχνία είναι οι τάσεις της εποχής μας από μικρούς και μεγάλους και εμείς προσπαθούμε με την λίγη δύναμη που έχουμε να κρατήσουμε τις επαφές μας με την σημερινή διεθνή πραγματικότητα.

Όμως αυτοί που ελέγχουν τα μεγάλα μέσα έχουν επιλέξει άλλο τρόπο ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

Το σημερινό επίπεδο των ΜΜΕ δυστυχώς είναι σε δρόμο που δεν είχαμε συνηθίσει να παρακολουθούμε ποτέ στο παρελθόν.

Ελάχιστοι είναι οι δημοσιογράφοι που δεν δείχνουν πια φανερά τις πολιτικές τους προτιμήσεις.

Στα καλλιτεχνικά η ενημέρωση συνήθως έχει σαν αντικείμενο ονόματα που εμφανίζονται σε συναυλιακούς χώρους που σε κάποιες περιπτώσεις ελέγχονται από επιχειρηματίες που ελέγχουν και ΜΜΕ.

Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ισορροπία μεταξύ μουσικής και ενημέρωσης που χρειάζεται ένας σύγχρονος πολίτης της χώρας μας.

Η μουσική δεν έχει σε διεθνές επίπεδο την υποχώρηση σε ενδιαφέρον που έχει στην Ελλάδα.

Η φιλοσοφία του ότι δεν πληρώνω τίποτα που μπορώ να αποφύγω, είτε είναι μουσική, κινηματογράφος, τηλεοπτική σειρά, έντυπος τύπος κλπ δεν μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στον πολιτισμό της χώρας μας.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η μουσική που κυριαρχεί σήμερα δεν έχει την μαγεία που είχε στο παρελθόν, όμως δεν είναι η μόνη που έχει αλλάξει και βέβαια κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις.

Η μουσική μας ενημέρωση θα παραμένει σταθερά στα επίπεδα που ξέρουμε όσον αφορά τις νέες ηχογραφήσεις, αλλά και την μουσική ιστορία.

Κώστας Ζουγρής

Ελάτε στην παρέα μας