10 υπέροχοι οικονομικοί προορισμοί στην Ευρώπη

10 υπέροχοι οικονομικοί προορισμοί στην Ευρώπη

Το Βρετανικό Ταχυδρομείο ανακοίνωσε πριν από ένα χρόνο το «City Costs Barometer», μια ενδελεχή λίστα που αναλύει τα κόστη κάθε ταξιδιώτη σε 35 πόλης της Ευρώπης. Η λίστα περιλαμβάνει 12 από τα βασικά και συνηθισμένα έξοδα που επωμίζεται ο μέσος τουρίστας κάθε φορά που επιχειρεί μια τριήμερη απόδραση εκτός των συνόρων, όπως το κόστος ενός καφέ ή ποτού, το κόστος μετακίνησης στην πόλη και τη διαμονή.

Τα καλά νέα, όμως, δεν είναι μόνο ότι παρακάτω θα βρείτε τους πιο οικονομικούς προορισμούς της Ευρώπης αλλά το γεγονός ότι ανάμεσά τους βρίσκεται και η Αθήνα! Πάμε να δούμε σε ποια θέση;

1. Βαρσοβία, Πολωνία

Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται η πανέμορφη Βαρσοβία, η καρδιά της σύγχρονης Πολωνίας, τόσο από γεωγραφικής όσο και από πολιτικής άποψης με το συνολικό κόστος ανά τριήμερο να αγγίζει μόλις τα 144,58 ευρώ.

2. Βίλνιους, Λιθουανία

Μια απόδραση στο ζωντανό Βίλνιους, μια από τις πιο άγνωστες και ανατρεπτικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, κοστίζει στον επισκέπτη περίπου 147,14 ευρώ.

3. Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Η πανέμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Ουγγαρίας αποτελεί έναν από τους πιο υπέροχους και οικονομικούς προορισμούς με το κόστος για μια τριήμερη απόδραση να ανέρχεται στα 157,38 ευρώ.

4. Ρίγα, Λετονία

Ένας από τους πιο γραφικούς προορισμούς, η κουκλίστικη και πολυπρόσωπη Ρίγα κοστίζει στον ταξιδιώτη του τριημέρου 168,89 ευρώ.

5. Κρακοβία, Πολωνία

Με 170,17 ευρώ για ένα τριήμερο, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μια από παλαιότερες και μεγαλύτερες πόλεις της Πολωνίας, καθώς και ένα από τα πιο ζωντανά πολιτιστικά, καλλιτεχνικά και τουριστικά κέντρα της χώρας.

6. Λισαβόνα, Πορτογαλία

Ίσως η πιο νοσταλγική πόλη της Ευρώπης, η Λισαβόνα, βάζει τον επισκέπτη της σε ένα ταξίδι στην εποχή των πρώτων μεγάλων γεωγραφικών ανακαλύψεων. Αυτό το ταξίδι στο χωροχρόνο του κοσίζει μόλις 172,73 ευρώ και σίγουρα αξίζει τα λεφτά του!

7. Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Γνωστό και ως «το Saint Tropez των Βαλκανίων», έχει πλέον μετατραπεί σε διεθνή προορισμός. Η μεσαιωνική πόλη, που κάποτε υπήρξε το αντίπαλον δέος της Βενετίας χαρίζει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία με μόλις 175,29 ευρώ.

8. Πράγα, Τσεχία

Εδώ, ο τουρίστας του τριημέρου μπορεί να απολαύσει την πιο παραμυθένια πόλη της Τσεχίας, μια πόλη γεμάτη ιστορικές πλατείες, μουσεία, παραδοσιακές εκκλησίες και εντυπωσιακά κτίρια, γέφυρες και πολλά ακόμα αξιοθέατα. Όχι κι άσχημα για τα 180, 41 ευρώ που θα του κοστίσει.

9. Μόσχα, Ρωσία

Η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Ρωσίας ζει στις μέρες μας μια πραγματική οικονομική και πολιτιστική αναγέννηση. Αν, λοιπόν, λατρεύετε τους μεγάλους Ρώσους συγγραφείς και καλλιτέχνες, μην το σκεφτείτε άλλο! Πεταχτείτε μέχρι τη Μόσχα με κόστος 186,81 ευρώ για ένα υπέροχο τριήμερο.

10. Αθήνα, Ελλάδα

Τι να πρωτογράψουμε για την υπέροχη πρωτεύουσα; Η Αθήνα προσφέρει στον επισκέπτη μια ξεχωριστή μείξη του ένδοξου παρελθόντος με το υποσχόμενο σύγχρονο παρόν της, μοναδική φιλοξενία και την καλύτερη νυχτερινή ζωή στην Ευρώπη. Κι όλα αυτά με 190, 65 ευρώ για 3 αξέχαστες ημέρες