Ο χρόνος κυλάει σαν μία κυλιόμενη πέτρα...

Tα χρώματα είναι η γλώσσα της ψυχής: Μπλε 10 τραγούδια

Άκουσα κάπου τυχαία το Palisades Park με τους Ramones και αισθάνθηκα την ανάγκη να το ακούσω με τον Freddy Cannon, ήταν ένα από τα πολλά αγαπημένα της παιδικής μου ηλικίας.

Μέχρι τώρα το άκουσα καμιά δεκαριά φορές για να το χορτάσω, αφού η διάρκεια του είναι μόλις 2'.

Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι αυτό σίγουρα θα είναι από τα αγαπημένα του Springsteen αφού πλησιάζει αρκετά το ύφος πολλών τραγουδιών του και αναφέρεται σε ένα πάρκο που ήταν ίσως στην γειτονιά του στο New Jersey.

Πραγματικά αργότερα ανακάλυψα ότι το είχε χρησιμοποιήσει σαν έναρξη στην περιοδεία του 1988 Tunnel Of Love, το Tunnel Of Love ήταν ένα από τα αξιοθέατα του πάρκου που έκλεισε νομίζω το 1971.

Δεν είμαι σίγουρος αν το τραγούδησε και ο ίδιος στην περιοδεία, σίγουρα όμως το αγαπάει όπως κι εμείς.

Σ'αυτή τη σελίδα ξεδιπλώνουμε καθημερινά τις αναμνήσεις μας μέσα από τα τραγούδια που αγαπήσαμε από μικρά παιδιά, αλλά κι αυτά που ακούμε, βλέπουμε ή διαβάζουμε.

Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα, αλλά όσον αφορά την μουσική εγώ και ο Πετρίδης παραμένουμε πάντα παιδιά και συνδέουμε κάθε στιγμή που έχουμε ζήσει από την πρώτη στιγμή που αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε, με την μουσική.

Έχουμε ταξιδέψει χιλιάδες χιλιόμετρα για να δούμε από κοντά την περιοχή που γράφτηκε κάποιο τραγούδι που αγαπήσαμε, να δούμε την πόλη που γυρίστηκε μια αγαπημένη ταινία ή που γεννήθηκε ένας αγαπημένος μας τραγουδιστής.

Δεν έχουμε ζήσει μόνιμα σε καμία άλλη χώρα, αλλά ακόμα και καταστάσεις που περιγράφει ο Freddy Cannon μέσα στο τραγούδι του μπορούμε με την βοήθεια της φαντασίας μας να της δώσουμε μία άλλη διάσταση.

Μερικές φορές κάποιοι διαφωνούν, συνήθως για τις απόψεις μας για τα καινούργια τραγούδια, εμείς παραμένουμε όμως πάντα παιδιά, γι' αυτό και δεν έχουμε πρόβλημα με τα καινούργια, που βέβαια δεν τα αγαπάμε όπως αυτά της παιδικής ή εφηβικής μας ηλικίας, όμως η ζωή συνεχίζεται, κανείς δεν μπορεί να την σταματήσει, προχωράει και κυλάει όπως λέει το τραγούδι, σαν μία κυλιόμενη πέτρα.

Κώστας Ζουγρής