10 πράγματα που πρέπει να κάνεις εάν θες να γίνεις πλουσιότερος

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις εάν θες να γίνεις πλουσιότερος

Μερικοί άνθρωποι ήταν αρκετά διορατικοί κι αγόρασαν Bitcoins, όταν ακόμη το 1 BTC ήταν ίσο με 1 δολάριο. Οι άνθρωποι που είναι πάντα πλούσιοι έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ακόμη κι εκείνοι που έχουν την τύχη με το μέρος τους μπορεί να κάνουν λάθη στη διαχείριση κι έτσι να μην μπορούν να εξοικονομήσουν ποτέ χρήματα. Ο ερευνητής Tom Corley ενδιαφέρεται για τις διαφορές ανάμεσα στις συνήθειες των πλούσιων ανθρώπων και εκείνων που δεν έχουν πολλά χρήματα. Μελέτησε και τις δύο κατηγορίες για 5 χρόνια κι έβγαλε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Παρακάτω θα σας αναλύσουμε 10 πράγματα που θα πρέπει να κάνετε αν θέλετε να γίνετε πλουσιότεροι. Υπάρχει μία μπόνους ιδέα στο τέλος του άρθρου, που θα σας βοηθήσει να πάρετε μια σημαντική απόφαση, την οποία πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να πάρουν.

1.Γνωρίστε καινούρια άτομα

Οι πλούσιοι άνθρωποι αγαπούν να γνωρίζουν νέους ανθρώπους Το 68% των πλούσιων ανθρώπων δήλωσαν ότι τους αρέσει να κάνουν νέες γνωριμίες. Μόνο το 11% των φτωχών είπε το ίδιο. Οι περισσότεροι άνθρωποι που κατάφεραν μία οικονομική σταθερότητα, κατέβαλαν όσο το δυνατόν περισσότερη προσπάθεια για να δώσουν μια καλή εντύπωση για τον εαυτό τους και να τη διατηρήσουν. Δεν ξεχνούν να εύχονται σε όλους τις γιορτινές ημέρες και για όλες τις σημαντικές μέρες γενικότερα.

2.Πιστέψτε στις δυνάμεις σας κι όχι στη μοίρα

Μπορείτε να βασιστείτε στην τύχη ή στη μοίρα σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, ίσως μόνο όταν επιλέγετε ανάμεσα σε ένα κόκκινο κι ένα μπλε πουκάμισο. Όταν όμως πρόκειται για πραγματικά σημαντικά θέματα, οι πλούσιοι πιστεύουν ότι οι ίδιοι είναι που καθορίζουν τον τρόπο ζωής τους. Το 90% των φτωχών κατηγορεί τη μοίρα για τις κακοτυχίες κι άλλους παράγοντες που δεν μπορούν να ελέγξουν. Το αποτέλεσμα είναι ότι για να βελτιώσουν την ευημερία τους, επενδύουν χρήματα σε λαχεία και λοτταρίες, αντί για την εκπαίδευσή τους.

3.Αγαπήστε τη δουλειά σας

«Αγαπώ αυτό που κάνω!» λέει το 85% των οικονομικά επιτυχημένων ανθρώπων. Οι φτωχοί άνθρωποι βλέπουν μόνο τα μειονεκτήματα στις δουλειές τους. Με μια τέτοια αρνητική στάση, πιθανότατα θα συμφωνήσετε ότι είναι πολύ δύσκολο να αυξήσετε το εισόδημά σας. Αν δεν σας αρέσει η δουλειά που κάνετε, θα πρέπει να την αλλάξετε κι όχι να γκρινιάζετε.

4.Δώστε προσοχή στην υγεία σας

Οι πλούσιοι άνθρωποι αφιερώνουν πολύ χρόνο στην υγεία τους. Αυτό περιλαμβάνει επισκέψεις στον γιατρό, έναν υγιεινό τρόπο ζωής, άθληση (το 76% των επιτυχημένων ατόμων ασκούνται 4 φορές την εβδομάδα), ισορροπημένη διατροφή κι απουσία κακών συνηθειών. Μεταξύ αυτών που έχουν χαμηλό εισόδημα, μόνο το 13% συσχετίζει την καλή υγεία με την επιτυχία.

5. Πάρτε ρίσκα

Μόνο το 6% των φτωχών ανθρώπων αποφάσισαν να πάρουν ρίσκο και να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση. Αντίθετα, περισσότεροι από το 50% των πλουσίων που συμμετείχαν στο πείραμα δέχτηκαν να πάρουν το ίδιο ρίσκο. Βέβαια, πολλοί πλούσιοι παρατήρησαν ότι τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους που πήραν ένα ρίσκο, αυτό τους οδήγησε σε μεγάλη αποτυχία, αλλά προσπάθησαν να προχωρήσουν αντί να μείνουν στάσιμοι.

6. Αγνοήστε τα ριάλιτι τηλεπαιχνίδια

Μεταξύ των ανθρώπων που δεν είναι πλούσιοι, το 78% προτιμούν τα ριάλιτι τηλεοπτικά προγράμματα, όπου μπορούν να παρακολουθήσουν τις λεπτομέρειες της ιδιωτικής ζωής άλλων ανθρώπων. Μεταξύ των πλούσιων, μόνο το 6% βλέπει τέτοιου είδους τηλεοπτικές εκπομπές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πλούσιοι δε βλέπουν πολύ τηλεόραση και πολλοί από αυτούς παρακολουθούν για λιγότερο από 1 ώρα την ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για το διαδίκτυο, διότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξοδεύουν λιγότερο από μία ώρα για την περιήγησή τους στο διαδίκτυο, εκτός αν έχει να κάνει με την εργασία τους.

7. Διαβάστε περισσότερο

«Δε διαβάζω σημαίνει δε σκέφτομαι», είπε κάποτε ο Ντοστογιέφσκι. Το 88% των πλουσίων συμφωνούν με τον συγγραφέα. Διαβάζουν βιβλία για την αυτοβελτίωση, για την επαγγελματική τους ζωή, αλλά και ιστορική λογοτεχνία για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα. Μόνο το 2% των φτωχών αφιερώνει αυτό το χρόνο στο διάβασμα.

8. Ξυπνήστε νωρίς το πρωί

Οι περισσότεροι από τους μισούς επιχειρηματίες με υψηλά εισοδήματα που είδε ο Tom Corley, ξυπνούσαν τουλάχιστον 3 ώρες πριν πιάσουν δουλειά, δηλαδή περίπου στις 5 π.μ. Αφιερώνουν χρόνο το πρωί για να προγραμματίσουν τα πράγματα που πρέπει να κάνουν και να αθληθούν. Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι χρειάζονται 10-15 λεπτά για διαλογισμό ή απλά να σκεφτούν κάτι μένοντας σιωπηλοί. Το να ξυπνάς νωρίς δεν σημαίνει ότι δεν κοιμάσαι αρκετά. Το 89% των πλούσιων ανθρώπων κοιμούνται 7 με 8 ώρες το βράδυ και πάνε για ύπνο μεταξύ 9 και 10 μ.μ.

9. Αποβάλλετε από τη ζωή σας τους τοξικούς ανθρώπους

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι συναναστρέφονται μόνο με όσους ανθρώπους δεν είναι αρνητικοί, αλλά, αντίθετα, τους εμπνέουν να κάνουν κάτι. Μπορείτε εύκολα να αυξήσετε τον αριθμό αυτών των ανθρώπων γύρω σας, με το να επισκέπτεστε πολιτιστικές εκδηλώσεις, να προσφέρετε εθελοντική εργασία ή να γίνετε μέλος ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Θα πρέπει να περάσετε χρόνο με τον εαυτό σας μέχρι να συναντήσετε ανθρώπους που αξίζουν τον χρόνο σας.

10. Ξοδέψτε λιγότερα χρήματα

Οι περισσότεροι φτωχοί άνθρωποι δαπανούν πολλά περισσότερα χρήματα από όσα κερδίζουν. Πιθανότατα γνωρίζετε ανθρώπους που αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα, τηλέφωνα και άλλα πράγματα με δόσεις, παρόλο που δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά και δεν χρειάζονται πραγματικά όλα αυτά τα πράγματα. Οι πλούσιοι άνθρωποι συνήθως διανέμουν ως εξής το εισόδημά τους:

20% – πληρωμή λογαριασμών
25% – πληρωμή ενοικίου ή δανείου
15% – φαγητό 10% – ψυχαγωγία
5% – σέρβις αυτοκινήτου

Τα υπόλοιπα χρήματα ξοδεύονται σε ρούχα, ιατρική περίθαλψη κι εκπαίδευση.

Μπόνους: Πώς να βρείτε το πάθος για τη ζωή

Αφού ο Tom Corley μελέτησε τις συνήθειες των πλούσιων ανθρώπων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι επιτυχημένοι επειδή κάνανε για πρώτη φορά κάτι που τους άρεσε πραγματικά και στη συνέχεια αυτό μετατράπηκε σε πηγή εισοδήματος. Εάν εξακολουθείτε να ψάχνετε κάτι για να παθιαστείτε στη ζωή σας, παρακάτω ακολουθεί ένα σχέδιο δράσης:

Κάντε μια λίστα με τα πράγματα που σας αρέσει να κάνετε. Επισημάνετε αυτά που απαιτούν κάποιες ικανότητες ή δεξιότητες από εσάς.

Τώρα σκεφτείτε 10 πράγματα που αγαπάτε να κάνετε περισσότερα από ότι άλλα. Αξιολογήστε τα σε μία κλίμακα από το 1 έως το 10. Το 10 θα σημαίνει μια δραστηριότητα που δε σας αρέσει αλλά η οποία σας κάνει ευτυχισμένους.
Στη συνέχεια, αξιολογήστε τις ίδιες 10 δραστηριότητες από πλευράς μελλοντικού εισοδήματος. Για παράδειγμα, υπολογίστε πόσα κασκόλ μπορείτε να πλέξετε σε ένα μήνα και μετρήστε πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε για την πώλησή τους.

Τέλος, προσθέστε τις βαθμολογίες κάθε διαδικασίας. Αυτές που θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους πόντους, θα πρέπει να είναι οι στόχοι της ζωής σας.
Πηγή