5 τρόποι για να σταματήσετε να απορροφάτε την αρνητική ενέργεια των γύρω σας

5 τρόποι για να σταματήσετε να απορροφάτε την αρνητική ενέργεια των γύρω σας

 

Τίποτα δεν μπορεί να σας ρίξει όσο το να βρίσκεστε με αρνητικούς ανθρώπους. Ενώ τα συμπονετικά άτομα νιώθουν συμπόνια για τους άλλους, εκείνοι με ενσυναίσθηση ίσως πάρουν πάνω τους το φορτίο των άλλων σαν να ήταν δικό τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να σας οδηγήσει στο να απορροφάτε την ενέργεια των γύρω σας, το οποίο μπορεί να σας επηρεάσει ψυχικά, φυσικά και πνευματικά. Ενώ είναι σημαντικό να προσφέρετε συναισθηματική υποστήριξη σε αυτούς που αγαπάτε, επίσης πρέπει να ξέρετε πώς να προστατεύετε την καρδιά σας από ανθρώπους που θέλουν να εκμεταλλευτούν την καλοσύνη σας. Εδώ είναι 5 απλοί τρόποι για να σταματήσετε να απορροφάτε την αρνητική ενέργεια των άλλων.

1. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

Όταν οι άλλοι παραπονιούνται για εσάς ή σας προσπαθούν να σας κάνουν να νιώθετε άσχημα, μην το πάρετε προσωπικά. Αυτού του είδους συμπεριφορά είναι περισσότερο μια αντανάκλαση αυτού που είναι οι ίδιοι παρά εσείς. Όσο αφήνετε τον εαυτό σας να επηρεάζεται από τα κουτσομπολιά, τόσο περισσότερο ξεκινάτε να εξαρτάστε από τους επαίνους των άλλων. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε πως δεν μπορείτε να τους κάνετε όλους σαν εσάς και πως η αξία σας δεν εξαρτάται από την γνώμη των άλλων. Να αγαπάτε τον εαυτό σας και πρωτίστως αφήστε εκείνους που σας ρίχνουν.

2. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΜΑΚΡΙΑ

Είχατε ποτέ κάποιον φίλο που ρούφαγε την ζωή από μέσα σας; Τον τύπο φίλου που έπρεπε να βάλετε τα δυνατά σας για να κάνετε παρέα μαζί του και σας άφηνε να νιώθετε στραγγιγμένος συναισθηματικά και φυσικά. Αυτού του είδους άνθρωποι αναφέρονται ως συναισθηματικά βαμπίρ. Αυτοί οι άνθρωποι πάντα έχουν χρόνο να σας δουν όταν χρειάζονται υποστήριξη αλλά δεν είναι ποτέ διαθέσιμοι όταν χρειάζεστε βοήθεια. Και όσο παραπονιούνται, τόσο θα βρίσκουν περισσότερους λόγους για να παραπονιούνται. Θυμίστε στον εαυτό σας πως δεν είναι ποτέ ευθύνη σας να διορθώσετε τα προβλήματα των άλλων, ούτε καν από κάποιο μέλος της οικογένειας. Αν δεν μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους, μην κουβαλάτε το βάρος γι αυτούς. Το να ενδώσετε στο δράμα κάποιου άλλου δε θα τους βοηθήσει και σίγουρα δεν θα βοηθήσει κι εσάς.

3. ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΧΙ

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα όρια σας και να μιλάτε όταν υπερβαίνονται. Δεν θα αφήνατε κάποιον να έρθει στο σπίτι σας και να το ανακατέψει, οπότε γιατί θα επιτρέπατε σε κάποιον να καταστρέψει την αυτό-εκτίμηση σας; Όπως ένα ρητό λέει: «Μην αφήσετε κανέναν να περπατήσει στο μυαλό σας με βρώμικα πόδια.» Αντίθετα με την κοινή γνώμη, δεν είναι αγενές να πείτε όχι σε κάποιον και δεν χρειάζεται να δικαιολογηθείτε. Αν νιώθετε πως δεν σας σέβονται, υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και γνωστοποιήστε το. ο χρόνος και η καρδιά σας είναι πολύτιμα, οπότε κρατήστε τους καλούς ανθρώπους γύρω σας και απομακρύνετε τους κακούς. Αν βρείτε τον εαυτό σας να λέει περισσότερα όχι από ότι ναι σε έναν συγκεκριμένο φίλο, σκεφτείτε αν σας βοηθά να αναπτυχθείτε ή αν σας τραβάει πίσω.

4. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ

Είναι σημαντικό να δίνετε χρόνο στον εαυτό σας μακριά από όλους έτσι ώστε να μπορέσετε να συντονιστείτε στις δικές σας σκέψεις και επιθυμίες. Οτιδήποτε και αν είναι, από ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή ένα πρωινό στο κρεβάτι, προγραμματίστε να έχετε λίγο χρόνο για να βρείτε την εσωτερική σας φωνή. Αν έχετε γεμάτο πρόγραμμα, βγείτε έξω. Ο φρέσκος αέρας και η αθωότητα του φυσικού κόσμου θα σας κάνουν να συνειδητοποιήσετε πως κάθε πρόβλημα είναι μικρό στην κλίμακα του σύμπαντος και πως η ζωή συνεχίζεται. Απορροφήστε την αγνή ενέργεια του κόσμου γύρω σας και επανασυνδεθείτε με τον αυθεντικό σας εαυτό.

5. ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΕΥΘΥΝΕΣ

Τελικά, είστε το μόνο άτομο που αποφασίζει για το πώς αισθάνεστε. Ανεξάρτητα από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε, έχετε την επιλογή να μείνετε δυνατοί ή να αφήσετε τους άλλους να σας ελέγχουν. Μόλις πάρετε την ευθύνη των συναισθημάτων σας, απελευθερώνετε τον εαυτό σας από την επιρροή των άλλων. Όταν έχετε αυτοπεποίθηση και αγαπάτε τον εαυτό σας, κερδίζετε συναισθηματική δύναμη και αντοχή. Μην ξεχνάτε να μένετε θετικοί στην καθημερινότητα σας. Είναι εντάξει να αφήνετε τον εαυτό σας να έχει αρνητικές σκέψεις μια στο τόσο και όταν το κάνετε, ζήστε μέσα από αυτές και αφήστε τες να φύγουν.

 via dailyhealthpost