Ραδιόφωνο και δισκάδικα στην Ελλάδα είναι τελειωμένα

Ραδιόφωνο και δισκάδικα στην Ελλάδα είναι τελειωμένα

Το ραδιόφωνο και τα δισκάδικα στην Ελλάδα είναι τελειωμένα. Δεν πιάνουν μία μπροστά στο internet. Το ραδιόφωνο είναι εκτός εποχής και δεν μπορεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Ο πιτσιρικάς που κατεβάζει 300 νέα ροκ τραγούδια κάθε εβδομάδα από το διαδίκτυο δεν του λένε τίποτα οι υποτιθέμενοι "ροκ" ραδιοσταθμοί στην χώρα μας που παίζουν 1 νέο τραγούδι το μήνα, και οι επιλογές τους περιορίζονται σε τετριμένα ονόματα όπως οι Red Hot Chili Peppers και οι U2 και αγνοούν το 90% των ροκ συγκροτημάτων που ακούγονται έξω.

Τα ίδια ισχύουν και για τα υπόλοιπα είδη μουσικής, ακόμα και στην Ελληνική μουσική. Τα σφιχτά playlists σκότωσαν το ελληνικό ραδιόφωνο. Προσωπικά, από το 2000 και μετά, έχω πάψει να ακούω μουσικούς σταθμούς και ενημερώνομαι αποκλειστικά από το internet.

Οσο για τα δισκάδικα, έχουν πεθάνει προ πολλού σε όλο τον κόσμο, την εποχή του online streaming. Ακόμα και αν είσαι λάτρης της παλιάς μουσικής, το internet έχει διαλύσει τα καταστήματα. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα torrent στο διαδίκτυο που περιέχει 25 albums του Καναδού Gordon Lightfoot. Υπάρχει περίπτωση στην Ελλάδα, ή ακόμα και στην Αμερική να βρείτε 25 albums του "Ελαφροπόδη"? Δεν νομίζω.

Το πόσο κακό είναι το ελληνικό ραδιόφωνο φαίνεται άλλωστε από το chart του Media Inspector. Το "Νερό και Χώμα" (Stavento & Μελίνα Ασλανίδου) είναι ένα χρόνο μέσα στο Τοπ 20. Μιλάμε για τρομερή ανανέωση του chart. LOL

Η κατάσταση είναι δραματική και θα γίνει ακόμα χειρότερη. Αυτά δεν γινόντουσαν ούτε την δεκαετία του 50 στην χώρα μας. Η ασχετοσύνη θριαμβεύει, και η μετριότητα κυριαρχεί. O tempora, O mores!

Ancient King