Γιάννης Πετρίδης: Έτσι θα είναι η εκπομπή μου στο Πρώτο Πρόγραμμα

Συνέντευξη του Γιάννη στο https://e-tetradio.gr/

Από σήμερα ο Γιάννης Πετρίδης επανέρχεται στη γνωστή του ώρα (4 με 5, Δευτέρα ως Παρασκευή) και στο γνωστό του μέρος (Ελληνική Ραδιοφωνία). Οπότε μέσω του e-tetRadio μας δίνει το στίγμα της νέας περιόδου των εκπομπών του.

Πως θα είναι λοιπόν το καινούργιο «Από τις 4 στις 5»; Ο λόγος στον Γιάννη Πετρίδη.

Βλέποντας τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου με την αναγγελία της επιστροφής, νιώθω ακόμα πιο έντονο το συναίσθημα για το τι μπορεί να περιμένουν από μένα οι ακροατές. Ειδικά στη σημερινή εποχή που τα πράγματα έχουν διαμορφωθεί εντελώς διαφορετικά σε σχέση με τα παλιότερα χρόνια. Σήμερα το διαδίκτυο μπορεί να φέρει τις νέες κυκλοφορίες, σε σύγκριση με το ραδιόφωνο, πολύ πιο γρήγορα και στον πιο απομακρυσμένο ακροατή. Είναι οι πλατφόρμες όπως το Spotify, το Tidal και το Apple Music, είναι το ιντερνετικό ραδιόφωνο μέσω του οποίου μπορείς να ακούς εκπομπές από όλο τον πλανήτη, είναι το YouTube, είναι πολλά. Αλλαξαν τα πράγματα. Δεν είναι όπως όταν έπαιξα για πρώτη φορά το The Forest των Cure, ή με την επιμονή που έδειξα στο πανκ στη δεκαετία του 70 ή τον πάταγο που έκανε η πρώτη μετάδοση του Wall ή στη δεκαετία του 90 που παρουσιάσαμε πρώτοι γκρουπ όπως οι Dead Can Dance και άλλα.

Εξάλλου εκτός από τις προηγούμενες επιλογές που σας είπα, το ελληνικό ραδιόφωνο δίνει την ευκαιρία να ακούσει ο καθένας τη μουσική που του αρέσει από διαφορετικούς σταθμού. Μπορεί να ακούει τα indie από τον 105.5 Στο Κόκκινο, τον Μηλάτο, τον Δασκαλόπουλο και τα άλλα παιδιά εκεί, τις επιτυχίες από το Athens DeeJay 95.2 του Μιχάλη Τσαουσόπουλου, το ροκ μέσω του Red 96.3 και του Rock FM, τα πιο εναλλακτικά ας πούμε από τον Pepper 96.6 και τον Εν Λευκώ 87.7.

Αυτό λοιπόν που έρχομαι να κάνω με την εκπομπή είναι να επιβεβαιώσω ένα δικό μας τρόπο σκέψης στην επιλογή των κομματιών και ιδιαίτερα στο 2017. Για όποιους θέλουν να ακούνε μόνο ένα είδος μουσικής δεν θα είναι η κατάλληλη εκπομπή. Το πρόγραμμά θα είναι μία προσωπική επιλογή απ όλες τις μουσικές που ακούω και με τον δικό μου τρόπο μπορώ να συνδυάσω περνώντας από το ένα είδος στο άλλο. Δηλαδή, αυτή η εκπομπή θα κάνει κάτι που έκανε ένας από τους αγαπημένους σκηνοθέτες της γενιάς μου, ο Ντέιβιντ Λιντς, σε ένα από τα τελευταία επεισόδια του νέου κύκλου του Twin Peaks: στο ίδιο επεισόδιο ακούστηκαν οι σπουδαίοι Platters της δεκαετίας του 50 και λίγο μετά έκαναν ζωντανή εμφάνιση οι Nine Inch Nails. Και στο επόμενο επεισόδιο έπαιζαν οι Haim που έβγαλαν και καλό καινούργιο δίσκο.
Αυτά που θα παρουσιάζω στην εκπομπή θα τα παίζω με φανατισμό και αγάπη. Με τα ίδια αποθεωτικά λόγια, τόσο για τους Platters που δεν τους ξέρουν πιθανότατα οι οπαδοί των ΝΙΝ όσο και για το κάθε καινούργιο κομμάτι όπως αυτό των National. Πιστεύω πως θα τα αναδεικνύω τα τραγούδια με τον δικό μου τρόπο. Ποτέ μου δεν χρησιμοποίησα τη μουσική για... χαλί όπως γίνεται κατά κόρον δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, γιατί πάντα ήθελα, ο ακροατής να αγαπήσει το κάθε κομμάτι που έπαιζα.

Ενα από τα καινούργια πράγματα που θα προσθέσω στο πρόγραμμα είναι και καλλιτέχνες όπως ο Max Richter με το υπέροχο άλμπουμ Infra αλλά και περισσότερα λεπτά κάθε μέρα αφιερωμένα στις τηλεοπτικές σειρές και τα τραγούδια που ακούγονται εκεί.

Πηγή: e-tetradio