Γιάννης Πετρίδης, Δευτέρα στις 4 στην ΕΡΤ, η μουσική δεν σταματάει ποτέ.

Γιάννης Πετρίδης, Δευτέρα στις 4 στην ΕΡΤ,  η μουσική δεν σταματάει ποτέ.

Από την Δευτέρα στις 4 ο Γιάννης Πετρίδης επιστρέφει στις συχνότητες του Α' Προγράμματος της ΕΡΤ, εκεί που ξεκίνησε την καθημερινή εκπομπή του κάθε απόγευμα στις 4 πριν από 42 χρόνια.

Βέβαια τίποτα σήμερα δεν θυμίζει το 1975, ούτε μπορούν να επιστρέψουν αυτές οι μέρες που έζησαν οι ακροατές της εκπομπής στα περισσότερα από 38 χρόνια που ήταν κάθε απόγευμα παρέα με μικρούς και μεγάλους κάθε εποχής.

Ο Γιάννης όμως θα κάνει αυτό που μας έχει συνηθίσει εδώ και δεκαετίες, μια ιδανική εκπομπή για όσους αγαπούν το ραδιόφωνο.

Άλλωστε από μικρό παιδί, δεν ασχολείτε ουσιαστικά με τίποτα άλλο, αυτό ήταν και είναι η μεγάλη του αγάπη.

Στις 4 το απόγευμα οι ακροατές της ΕΡΤ θα αποκαταστήσουν πάλι την επαφή τους με ότι συμβαίνει σήμερα στον πλανήτη, πάντα σε ότι αφορά την μουσική και θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν άπειρες ιστορίες που ξέρει να παρουσιάζει με τον δικό του τρόπο για τους φίλους του Ελληνικού ραδιοφώνου.

Οι φίλοι της μουσικής δεν θα πρέπει βέβαια να περιμένουν να ακούσουν τους νέους Smiths, τους νέους Cure, ή το νέο μουσικό κίνημα που θα κυριαρχίσει στα επόμενα χρόνια. Αυτά πάνε τελείωσαν, θα περάσουν ίσως χρόνια μέχρι να βρεθεί κάτι καινούργιο που θα συγκινήσει τον κόσμο.

Ευλαβικά όλους αυτούς μήνες που δεν είχε εκπομπή μετά την αποχώρηση του από το Βήμα, μάζευε τα cd ξέροντας ότι μια μέρα θα έλθει η ημέρα της επιστροφής και να που έτυχε αυτή η μέρα να σημαίνει την επιστροφή του στην ΕΡΤ, γιατί το έφερε βαρέως που όταν έκλεισε η ΕΡΤ δεν ήταν στην Ελλάδα για να αποχαιρετίσει τους ακροατές του.

Τι πραγματικά θα κάνει από την Δευτέρα ο Γιάννης; απλά θα συνεχίσει να ακούει όλους τους καινούργιους δίσκους, όπως κάνει από μικρό παιδί και θα τους παρουσιάζει στο κοινό μαζί με τις ιστορίες του που λείπουν από το Ελληνικό ραδιόφωνο.

Δεν είναι δύσκολο βέβαια το να μεταδώσει κάποιος μία ιστορία που έχει σχέση με την μουσική, αυτό πάντα υπήρχε και θα συνεχίσει να υπάρχει. Καθημερινά βλέπω αρκετές από τις δημοσιεύσεις μας να κάνουν τον γύρω του διαδυκτίου με κάποια παραλλαγή, όμως το πρωτότυπο έχει μια άλλη χάρη.

Να του ευχηθώ λοιπόν και εγώ καλή επιτυχία και καλή επιστροφή, όπως έκαναν εντυπωσιακά πολλοί από τους φίλους μας στις αναρτήσεις που το αναφέρουν.

Το πρόγραμα, όπως πάντα θα περιλαμβάνει παλιά και καινούργια ώστε να βρίσκει αυτό που θέλει ο παλιός ακροατής της εκπομπής και ο σημερινός 18άρης, γιατί η μουσική δεν σταματάει ποτέ.

Κώστας Ζουγρής

ΥΓ Ο Γιάννης δίνει σημασία στα τραγούδια που συνοδεύουν τα άρθρα μας, δεν ξέρω αν θα του αρέσει αυτό, αλλά το βρίσκω ιδανικό, όχι τόσο για το είδος της μουσικής του, όσο για το μήνυμα που περνάει.