Τα 10 καλύτερα νησιά στον κόσμο, ανάμεσα τους και ένα ελληνικό

Τα 10 καλύτερα νησιά στον κόσμο, ανάμεσα τους και ένα ελληνικό

Τη λίστα των 10 καλύτερων νησιών στον κόσμο, βάσει των προτιμήσεων των αναγνωστών του, δημοσίευσε το ταξιδιωτικό περιοδικό Travel and Leisure (T+L), με ένα ελληνικό νησί, τη Σαντορίνη, να συγκαταλέγεται στην κορυφαία πεντάδα.

Οι αναγνώστες του Travel and Leisure αξιολόγησαν για κάθε προορισμό διάφορους παράγοντες, όπως τα αξιοθέατα, οι δραστηριότητες, το φαγητό και οι παραλίες.

Τρεις από τους δέκα καλύτερους προορισμούς, ανάμεσά τους και τον κορυφαίο όλων, μπορεί κανείς να τους επισκεφθεί στην Ασία. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, «νούμερο ένα» αναδείχθηκε το Παλουάν, το πέμπτο μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων, με συνολική βαθμολογία 93,15. Κύριος οικισμός του Παλουάν είναι το Πουέρτο Πρινσέσα, ενώ στους λόγους που το καθιστούν το καλύτερο νησί παγκοσμίως, κατά τους αναγνώστες του T+L, είναι οι κρυφές παραλίες του, η τροπική φύση του και το υπόγειο ποτάμι του. Το Μπορακάι που βρίσκεται επίσης στις Φιλιππίνες (3η θέση) και το Μπαλί που ανήκει στην Ινδονησία (10η θέση) συμπληρώνουν την παρουσία της ασιατικής ηπείρου στη λίστα με τα καλύτερα νησιά.

Στην 5η θέση με συνολική βαθμολογία 89,19, βρίσκεται η Σαντορίνη. Το ελληνικό νησί είναι πρώτο σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά νησιά της λίστας, την Ίσκια στην Ιταλία (8η θέση) και το Χβαρ της Κροατίας (9η θέση).

Η λίστα με τα καλύτερα νησιά στον κόσμο σύμφωνα με τους αναγνώστες του Travel and Leisure:
Παλουάν, Φιλιππίνες
Νησί Χίλτον Χεντ, Νότια Καρολίνα
Μπορακάι, Φιλιππίνες
Νησιά Γκαλαπάγκος, Ισημερινός
Σαντορίνη, Ελλάδα
Μάουι, Χαβάη
Καουάι, Χαβάη
Ίσκια, Ιταλία
Χβαρ και Δαλματικά Νησιά, Κροατία
Μπαλί, Ινδονησία

Πηγή: naftemporiki.gr