Ασφυξία...

Βγαίνεις το πρωί από το σπίτι σου παρέα με ένα μωρό διανύεις μια απόσταση 200 μέτρων και μέσα σε 5' έρχεσαι αντιμέτωπος, ή ακούς πίσω σου, τουλάχιστον 3 αυτοκίνητα που οδηγούν αντίθετα σε μονόδρομο μόνο και μόνο για να γλυτώσουν 1 τετράγωνο.

Πας στην παιδική χαρά της γειτονιάς και βλέπεις στο έδαφος τουλάχιστον 2 μπουκάλια από μπύρες σπασμένα, τώρα για το τι τα σπάνε δεν είμαι σε θέση να απαντήσω.

Σε λίγο έρχεται ένας παππούς με το εγγόνι του, το αφήνει να τρέχει και ανάβει το ένα τσιγάρο μετά το άλλο, τα πετάει στο έδαφος, εκεί που όλα τα παιδάκια συνήθως παίζουν με τα χώματα.

Αργότερα πας για ψώνια και σε διάβαση με σήμανση για προτεραιότητα σε πεζούς, περιμένεις να περάσουν 26 αυτοκίνητα για να σταματήσει το επόμενο και να σου επιτρέψει να περάσεις.

Επιστρέφεις σπίτι σου, πας στον υπολογιστή σου και διαβάζεις τον 'Μπάμπη από την Βουλιαγμένη' να σου επιτίθεται επειδή έγραψες ότι οι Saxon δεν είναι πρώτης κατηγορίας, συγγνώμη 'Μπάμπη' έχεις δίκιο, είναι ισάξιοι των Black Sabbath, Metallica, Judas Priest, Motorhead, Deep Purple, Megadeth, Pantera κλπ.

Έκανα λάθος, δεν άκουσα με την πρέπουσα προσοχή τα 15 άλμπουμ των Saxon που έχω στην δισκοθήκη μου.

Πας παρακάτω και διαβάζεις τα κοροϊδευτικά σχόλια για την λίστα του Rolling Stone με τα καλύτερα άλμπουμ του Heavy Metal που σχολιάζουν, εκτός από το Rolling Stone και αυτούς που ενώ δεν είναι κιθαρίστες τολμούν να κάνουν λίστες χωρίς την έγκριση του 'Μπάμπη'.

Βέβαια ο κάθε 'Μπάμπης' αγνοεί ότι αυτή η λίστα έγινε βασικά από μέλη μεγάλων συγκροτημάτων και πασίγνωστους μουσικούς, όπως είναι λογικό όμως κι αυτοί άνθρωποι είναι, έχουν τις προτιμήσεις και εμμονές τους, δεν μπορούν να συμβαδίζουν με αυτές του Μπάμπη.

Φτάνει το βράδυ και ακούς στα δελτία ειδήσεων ότι θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους δήμους για τα σκουπίδια και ότι οι συμβασιούχοι που εργάζονται τώρα θα εργασθούν μέχρι να ανακοινωθούν οι προσληφθέντες.

Μόνο που αυτοί οι φουκαράδες που είναι όμηροι του νόμου που έκανε το αστέρι που εδώ και 10 χρόνια έχει καταστρέψει κάθε ελπίδα στους νέους με τις συμβάσεις που έχουν συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Ο ίδιος ανταμείφθηκε γενναία γι' αυτό.

Όμως αν δεν κάνω λάθος, δεν είμαι και συνταγματολόγος, ένα κορόιδο από τα εκατομμύρια των Ελλήνων που έχουν την ίδια τύχη με εμένα είμαι, όποιος εργασθεί στο δημόσιο για 2 χρόνια θεμελιώνει δικαίωμα πρόσληψης και αυτό θα συμβεί για τους συμβασιούχους σε μερικές μέρες, γι' αυτό και κινητοποιήθηκαν.

Δηλαδή στην ουσία, ο διαγωνισμός θα φορτώσει στο κράτος διπλό προσωπικό, γιατί οι ήδη συμβασιούχοι θα πάνε δικαστικά και θα δικαιωθούν, ενώ το ίδιο θα συμβεί και για όσους πετύχουν στον διαγωνισμό.

Εδώ απλά θα γράψω ότι ήμουνα συμβασιούχος για 38 χρόνια, η διοίκηση του οργανισμού που εργαζόμουν σε συνεργασία με το Υπουργείο οικονομικών ουσιαστικά με κατέστρεψαν με ψεύτικες υποσχέσεις, πλήρωνα ΤΕΒΕ και δούλευα δωρεάν για χρόνια και δεν έγινε καμία νομοθετική ρύθμιση για μένα, αντίθετα επανήλθαν στον οργανισμό οι 3000 μόνιμοι και εγώ στα αζήτητα γιατί προφανώς δεν συνεμορφώθην με τας υποδείξεις να γίνω μέλος σε κάποιο κόμμα .

Κώστας Ζουγρής