Η Ελλάδα στο Νο1 της Αμερικής…

Η Ελλάδα στο Νο1 της Αμερικής…

Από τον Θεόδωρο Φαχουρίδη

Τον Νοέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε ο πολυαναμενόμενος τρίτος δίσκος του Καναδού Weeknd. Η παγκόσμια επιτυχία του ομότιτλου τραγουδιού με τους Γάλλους Daft Punk, στα χνάρια της συνταγής που έφτιαξαν οι τελευταίοι με τον Pharell στο δίσκο τους Random Access Memories πριν από τρεισήμισι περίπου χρόνια, άνοιξε το δρόμο για να κατακτήσει και ο νέος του δίσκος την κορυφή των άλμπουμ της Αμερικής. Τον Δεκέμβριο του 2016 έμεινε για μια εβδομάδα στο Νο1 για να ξανά-ανέβει εκεί με την νέα χρονιά μετά τις καθιερωμένες εορταστικές κυκλοφορίες. Αυτήν την εβδομάδα διανύει την δεύτερη, τρίτη συνολικά, εβδομάδα στην κορυφή των ΗΠΑ. Με τέσσερα ήδη σινγκλς να έχουν κυκλοφορήσει δείχνει ότι θα είναι από τους πιο πετυχημένους R&B δίσκους της χρονιάς.

Ένα από τα τραγούδια που περιέχει ο πολύ καλός του δίσκος είναι το Secrets, βασισμένο μεταξύ άλλων και σε μια από τα πιο αγαπημένα ποπ τραγούδια της δεκαετίας του ‘80 το «Talking in your sleep» των Romantics. Το συγκρότημα από το Ντιτρόιτ ιδρύθηκε το 1977, γνώρισε μια σχετική επιτυχία το 1980 με τον πρώτο του δίσκο, ιδιαίτερα στην Αυστραλία, ξεχωρίζοντας και ένα τραγούδι το «What I like about you». Η μεγαλύτερη επιτυχία τους ήρθε όμως το 1983 με τον δίσκο τους In heat που έγινε χρυσός στην Αμερική. Κύριο ρόλο σε αυτό έπαιξε το πλατινένιο σίνγκλ τους Talking in your sleep που θα σκαρφαλώσει μέχρι το Νο3 του hot 100 του ποπ τσαρτ, μένοντας εκεί για τέσσερις εβδομάδες, βοηθούμενο και από την προώθηση του MTV. Στο τραγούδι συμμετέχει και ως συνθέτη ο ελληνικής καταγωγής, Jimmy Marinos, ντράμμερ και τραγουδιστής του συγκροτήματος, από τις σπάνιες περιπτώσεις που αυτές οι δύο ιδιότητες συνδυάστηκαν στην ροκ μουσική…

Ο jimmy Marinos ήταν ιδρυτικό μέλος των Romantics και παρέμεινε σε αυτό έως το 1984 για να επιστρέψει για δύο χρόνια το 1996.

και το πιο ροκ ξεκίνημα τους το 1977 με τον Marrinos στον ρόλο και του τραγουδιστή

https://www.youtube.com/watch?v=NaTGwlfRB_c

Oι συνθέτες στο Secrets

Tesfaye McKinney Walter Wiggins Roland Orzabal Coz Canler Jimmy Marinos Wally Palamarchuk Mike Skill Peter Solley