Τι περιμένουμε απ' το αύριο

Eδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη η αναδιάρθρωση της Αμερικάνικης πολιτικής σε όλο τον πλανήτη.
Ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και την Μέση ανατολή οι εξελίξεις έχουν πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας.
Μετά τις σημαντικές που είχαμε στα Βαλκάνια, περάσαμε στην Αφρική και το παιχνίδι τώρα θα δείξει τους νικητές σε Μέση ανατολή, Τουρκία, Κύπρο και άλλες γειτονικές χώρες.
Ο νικητής βέβαια έχει ανακηρυχθεί ανεπίσημα και αυτός είναι η επίτευξη των νέων Αμερικάνικων σχεδίων στις περιοχές που αναφέραμε.
Όσοι αντιδρούν διαπιστώνουν ότι δεν έχουν την δύναμη να αντιδράσουν και αναδιπλώνονται.
Αυτά που βλέπουμε στο Homeland είναι εμπνευσμένα από την πραγματικότητα.
Στην πατρίδα μας, αν φέτος δεν αναστραφεί η τάση και δεν σταματήσει ο ψυχολογικός μας κατήφορος, τότε τα πράγματα θα γίνουν δυστυχώς πολύ χειρότερα από σήμερα.
Προσωπικά, πέρα από τα τραγούδια για την κατάθλιψη νομίζω ότι φτάσαμε στο τέλος του δρόμου και αυτό γιατί δεν πάει άλλο.
Έτσι ή αλλιώς ο χρόνος που διανύουμε πρέπει να είναι ο χρόνος που φτάνουμε στον πάτο του βαρελιού, διαφορετικά, όχι μόνο θα πάνε χαμένες οι προσπάθειές μας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά θα προκύψουν προβλήματα που σήμερα καλύτερα να μην τα σκεφτόμαστε.
Είχα προβλέψει σε ανύποπτο χρόνο την άνοδο του Σαμαρά στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, το πότε θα αποδειχθεί αν η επιλογή του ήταν πετυχημένη και επωφελής για την χώρα ή μεγάλη αποτυχία, θα το μάθουμε πολύ σύντομα.
Αυτό που του λείπει είναι η 100% αποφασιστικότητα να διορθώσει αυτά για τα οποία ο ίδιος συχνά μας μιλάει, αλλά δεν έχει καταφέρει να αλλάξει.
Η ατολμία στα θέματα της παιδείας, οι καθυστερήσεις στα θέματα υγείας, οι υπαναχωρήσεις στα αιτήματα των αγροτών που εκπρόσωπός τους μας απείλησε ότι θα πεινάσουμε αν τα βάλουμε μαζί τους και αρκετά ακόμα είναι στα μείον του.
7 στους 10 αγρότες δηλώνουν εισόδημα κάτω από 1000 ευρώ ξεπερνώντας και τους ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν κάτω από 5000.
Το αστείο είναι ότι όποια συντεχνία παραπονείται, έχει πάντα την υποστήριξη των ΜΜΕ που έχουν εξελιχθεί σε λαϊκιστές πρώτης κατηγορίας.
Βέβαια κάθε 2-3 μέρες ΄σκάει΄και μια νέα υπόθεση μεγάλης φοροδιαφυγής, ή ανάμειξη βουλευτή σε διάφορες κομπίνες.
Φίλος που επισήμανε ότι τα μέλη της μαφίας πρέπει να έλθουν για σεμινάρια στην Ελλάδα, όπου ήμαστε χρόνια μπροστά.
Ο Τσίπρας μπορεί να μην έχει τις εμπειρίες του Σαμαρά, έχει όμως την ορμή της ηλικίας του, κάτι που λείπει από τους μεγαλύτερους, όποιος έχει και τα δύο είναι αυτό που λέμε ηγέτης και αυτός λείπει από την χώρα μας εδώ και χρόνια και αναγκάζει τον κόσμο να φέρεται όπως στην οδήγηση που κόβουμε δρόμους για να γλυτώσουμε την κίνηση και συνήθως πέφτουμε σε χειρότερα.
Η λογική λέει ότι μια συνεργασία τους θα μπορούσε να βοηθήσει την χώρα η οποία έχει ανάγκη από αλλαγή, αλλά αφού δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, βασικά γιατί πια το να ασχοληθείς με την πολιτική δείχνει να μην είναι τόσο ανώδυνο ποινικά όσο στο παρελθόν
Ας ακολουθήσουμε τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης όπου κυβερνά συνήθως συνασπισμός κομμάτων, θα πει κάποιος και η σημερινή κυβέρνηση συνασπισμός δύο κομμάτων είναι, ναι αλλά οι συσχετισμοί έχουν πια αλλάξει και το ξέρουν όλοι.
όποιος λαός έχει την εύνοια της Αμερικής, θα τα καταφέρει, τα υπόλοιπα είναι παραμύθια για μικρά παιδιά και απαγορευμένα παιχνίδια που οδηγούν στην καταστροφή ολόκληρα έθνη.
Κώστας Ζουγρής