Όσο θα βελτιώνονται τα οικονομικά του κράτους, τόσο θα χειροτερεύουν τα δικά μας.

Όλο και πιο βαθιά στο χέρι του στην τσέπη μας βάζει το κράτος σε μια προσπάθεια να εκδηλώσει το μίσος του για τους απλούς πολίτες που δεν είχαν την έμπνευση να προσχωρήσουν στις κοινωνικές ομάδες που απολαμβάνουν ασυλίας από τα μόνιμα πια οικονομικά μέτρα.
Ετοιμάζονται λέει να κρίνουν αντισυνταγματικές και άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τα χρήματα αυτά που θα επιστραφούν αργά ή γρήγορα αφού η μείωσή τους ήταν εντελώς αντισυνταγματική, θα υποχρεωθούν να καταβάλουν με νέους φόρους αυτοί που τα δικαιώματά τους καλύπτονται από άλλο σύνταγμα, όχι το Ελληνικό.
Έχει γίνει παράδοση κάθε χρόνο οι αγρότες μας να κλείνουν τους δρόμους και να ζητάνε να εξαιρεθούν από τους υπόλοιπους Έλληνες σε διάφορα φορολογικά και οικονομικά μέτρα, αφού κι αυτοί ανήκουν σε άλλο σύνταγμα.
Δηλαδή σε λίγες μέρες θα πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά στα διόδια, η αποψινή αύξηση θα βοηθήσει τις εταιρίες που ελέγχουν τους δρόμους να αγοράσουν σε λίγο όλη την χώρα και να βάλουν διόδια σε κάθε στενό. Οι ιδιοκτήτες των δρόμων που ανήκουν κι αυτοί σε άλλο σύνταγμα, σε λίγο θα πηγαίνουμε στην Θεσσαλονίκη μέσω... Καστοριάς.
Νέο δάνειο προτίθεται να μας δώσει η Γερμανία, φυσικά για να έχουμε την δυνατότητα να πληρώσουμε τα προηγούμενα.
Κατά τα άλλα η Ελβετία αρνήθηκε να φορολογήσει τις καταθέσεις Ελλήνων που υπολογίζουν σε ποσό μεταξύ 30 και 60 δις, είδαμε στον Λύκο της Wall Street τις τακτικές των Ελβετών τραπεζιτών.
Η άποψή μου γι'αυτούς που έβγαλαν παράνομα χρήματα από την χώρα χωρίς να έχουν φορολογηθεί, είναι πολύ απλή, απέλαση από την χώρα και στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, να πάνε να ζήσουν με τα λεφτά τους στην Ελβετία.
Εμείς αφού περάσουμε και τις επόμενες εκλογές και παραμείνουμε ζωντανοί, που θα πάει, θα βρούμε τον δρόμο μας.
Κώστας Ζουγρής