Αργά ή γρήγορα θα φανεί ότι η λύση είναι μία

Στις 11 Δεκεμβρίου, έγραφα: ''Αν πάμε σε βουλευτικές εκλογές μαζί με τις Ευρωπαϊκές, τότε θα δούμε λογικά συγκυβέρνηση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί συνέχεια και θα παλέψει ακόμα και για την τέταρτη θέση όπως δείχνουν οι σφυγμομετρήσεις και με την Χρυσή Αυγή λογικά δεν θα συνεργασθεί κανένα από τα δύο κόμματα, οπότε αν δεν αλλάξουν συγκλονιστικά τα δεδομένα, δεν υπάρχει άλλη λύση διακυβέρνησης, από την συνεργασία ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ.

Ίσως από αυτή την συνεργασία ανάγκης προκύψουν τότε οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ώθηση στην χώρα, μέχρι τότε οι φτωχοί θα γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι, πλουσιότεροι, όσο για την ανάπτυξη, ήδη τα τηλεοπτικά πουλέν μιλάνε όλο και πιο συχνά για 10-50 χρόνια''.

Kάποιος τότε μου έγραψε, ότι αν γίνει αυτό θα αποτελέσει ταφόπλακα για όλους μας.

Χθες λοιπόν διάβασα ότι το 65% των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 45% του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν αυτή τη συνεργασία, ένα ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό που δείχνει ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από την ΄μη λύση΄ στα προβλήματά του.

Όποτε και να γίνουν εκλογές, όποιος και να κάνει κυβέρνηση, αν δεν έχει αυτοδυναμία, δεν πρόκειται να βάλει την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και να μειώσει την ανεργία.

Τα μαθηματικά είναι σκληρά και σε θεωρίες και υποσχέσεις έχουμε ακούσει πολλές, που όμως δεν μπόρεσαν να υλοποιηθούν.

5 χρόνια τώρα προσπαθούν με μεσοβέζικες λύσεις να αλλάξουν τα πράγματα και συνέχεια αποτυγχάνουν.

Όλοι αυτοί που συνέτειναν στο να οδηγηθεί η χώρα στον όλεθρο, σκίζουν τα ρούχα τους λέγοντας ότι θέλουν το καλό μας και η κακιά κυβέρνηση θέλει το κακό μας, με επακόλουθο συνέχεια να υποχωρούν οι αρχές σε κάθε απόφασή τους για άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, επιβολή φόρων και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να φέρει την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Έχω δηλώσει ότι και εγώ φοβάμαι να γράψω κάτι που θα θίγει συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, γιατί σαν λαός λειτουργούμε οπαδικά και εκδικητικά, θα αναφέρω μόνο ένα απλό παράδειγμα. Οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ είναι απ' ότι λένε από τους καλύτερα αμειβόμενους κλάδους,αυτοί λοιπόν, που ακόμα και ο θυρωρός του κτιρίου τους μπορεί να έχει μισθό πάνω από 2500 ευρώ, κρεμάνε πανό στους σταθμούς γράφοντας: όχι αύξηση, αλλά μείωση στα εισιτήρια, γιατί δεν δίνουν το παράδειγμα να ζητήσουν μείωση και στους υψηλούς σε σχέση με άλλους μισθούς τους?, το ίδιο και οι υπάλληλοι της ΔΕΗ, για το καλό μας πολεμάνε οι φαρμακοποιοί που ο τζίρος τους μαζί με αυτόν των φαρμακευτικών εταιριών έπεσε από τα 6 δις στα 3 και είναι ακόμα όρθιοι.

Κουραστήκαμε από τις φανφάρες, και τις επικείμενες συνεργασίες με τους 58, τους 42, τους 300 και όλους αυτούς που ανακυκλώνουν τα ίδια και τα ίδια για να συνεχίσουν να μας κοροϊδεύουν.

Άμεση συνεργασία των δυο μεγάλων κομμάτων για να βγει η χώρα από την κρίση και συνυπευθυνότητα την οποία παραδόξως δείχνουν μόνο όταν πρόκειται να αρθεί η ασυλία κάποιου βουλευτή στην βουλή.

Αν συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο με εναλλαγές στην εξουσία, το σαράκι που τρώει την χώρα εδώ και δεκαετίες, αλλά όπως συμβαίνει συνήθως το βλέπουμε όταν είναι πια αργά, θα έχει αποτελειώσει την χώρα.

Κώστας Ζουγρής