Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα, μια καλή παρέα και σκασίλα μας

Οι εξελίξεις δεν είναι καθόλου καλές για την χώρα μας, το ένα επιχειρηματικό κανόνι πέφτει πίσω από το άλλο, ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού αδυνατεί πια να τα βγάλει πέρα, κι όμως υπάρχουν ακόμα πολλοί που δεν δείχνουν να πτοούνται από την κρίση και κάνουν τις διακοπές τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Τι τελικά συμβαίνει; μήπως ήλθε η ανάκαμψη και δεν την αντιληφθήκαμε;

Η έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών έχει αποθρασύνει τα λαμόγια που πάντα ευδοκιμούσαν στην Ελλάδα και ζούσαν σε βάρος του απλού κόσμου.

Πόσοι από εμάς τους μεγαλύτερους δεν έχουν ζήσει στις μακρινές δεκαετίες τις συνθήκες εργασίας των γονιών μας που δούλευαν για ένα κομμάτι ψωμί και το 'αφεντικό' τους έδινε μόνο έναντι, δεν τους έβαζε ένσημα και ο ίδιος έκανε την εμφάνιση του με μία τεράστια κουρσάρα και ένα πούρο μόνιμα στο στόμα.

Αυτοί οι τύποι δεν έπαψαν να υπάρχουν, το κράτος πάντα ήταν ανεκτικό γι' αυτούς, που 'είχαν και έχουν τον τρόπο τους'.

Σκεφτόμουνα ότι μία περίπτωση να δούλευε σωστά αυτή η χώρα θα ήταν ίσως το να έχουν και οι 300 βουλευτές τις ίδιες επιπτώσεις με τους πολίτες γι'αυτά που ψηφίζουν, δηλαδή, σύνταξη στα 67, κι αυτοί στα 67, σύνταξη 400 ευρώ κι αυτοί 400 ευρώ, μείωση εισοδήματος 30% στους συνταξιούχους, μείωση και σ'αυτούς.

Αν αυτή η 'ανώτερη' τάξη είχε τις ίδιες επιπτώσεις με τον απλό πολίτη, σίγουρα θα πρόσεχε καλύτερα το πως λειτουργεί, τώρα απλά λυπούνται, η λύπη δεν κοστίζει όμως και όπως συμβαίνει, διαρκεί λίγο, μετά το πάρτι συνεχίζεται με την σκέψη 'ρε τον φουκαρά'.

Η κυβέρνηση αδυνατεί να καταλάβει την έκταση του προβλήματος που έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις σε σημείο που κάποιοι ανησυχούν πως μόνο η ολοκληρωτική καταστροφή θα τις αναστρέψει.

Είναι σίγουρο ότι περιπτώσεις όπως αυτές που απασχολούν την χώρα μας τις τελευταίες μέρες θα αυξάνονται, δεν θα μειώνονται. Δεν υπάρχει η πτώση μόνο στα σουπερμάρκετ και τα καύσιμα, δεν κινείται τίποτα, εκτός ίσως από λίγα cafe, λίγες ταβέρνες και λίγα σουβλατζίδικα που κι αυτά βέβαια στην πλειοψηφία τους δεν εκδίδουν αποδείξεις για να εισπράξει η κυβέρνηση φόρους και ΦΠΑ.

Σεβαστό το ότι κέρδισε τις εκλογές και κυβερνά,όμως ας θυμίσουμε στην κυβέρνηση ότι βάση των αποτελεσμάτων, το 61,5% δεν την ψήφισε, ας το σκεφτεί αυτό.

Εκεί που γίνεται 'το έλα να δεις' είναι το χρηματιστήριο, όπου με 100 ευρώ μπορείς να μειώσεις την χρηματιστηριακή αξία κάποιων εταιριών μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και αν τολμήσεις να κινηθείς νομικά, για προστασία σου η επιτροπή κεφαλαιαγοράς θα τις θέσει εκτός χρηματιστηρίου και

θα χάσεις οριστικά όλο σου το κεφάλαιο,όσο για τις τράπεζες,άλλη μια φορά οι τιμές τους δείχνουν την εμπιστοσύνη που απολαμβάνουν, πιθανότατα θα γίνει παππούς ο Στουρνάρας μέχρι να δει νέο χρήμα να εισρέει σ'αυτές.

Κώστας Ζουγρής