Όσοι μας παρακολουθούν θα έχουν ακούσει κατά καιρούς τις διάφορες λίστες που είχαμε μεταδώσει στο Α΄ Πρόγραμμα της ΕΡΤ, είχαμε δημοσιεύσει στο Ποπ & Ροκ στα πρώτα σχεδόν 20 χρόνια που είχαμε την ευθύνη και γενικά είχαμε γράψει ή μεταδώσει όπου είχαμε συνεργασθεί.

 

Κάναμε λίστες σε εποχή που ίσως αρκετοί από αυτούς που τις πραγματοποιούν τώρα, δεν είχαν καν γεννηθεί, φαίνεται υπερβολικό, αλλά είναι μια πραγματικότητα.

 

Αξέχαστες έχουν μείνει οι λίστες με ΄Τα τραγούδια Της Ζωής σας΄, νομίζω έτσι λεγόταν, στη δεκαετία του '70, σε περίοδο που ακόμα και τα Αμερικάνικα περιοδικά, πλην του Billboard που έβαζε τα Charts, κανείς άλλος δεν είχε σκεφτεί να το κάνει.

 

Να πούμε για τις θεματολογικές εκπομπές?, όταν τις κάναμε κάθε Σάββατο μεσημέρι στον ΑΝΤ1, δεν είχε εμφανιστεί απ' ότι ξέρουμε ανάλογη εκπομπή σε άλλο μέρος του πλανήτη, ακόμα και οι περίφημες εκπομπές του Dylan άρχισαν περίπου 15 χρόνια μετά τις δικές μας.

 

Στην αξιοποίηση του YouTube και εκεί προηγηθήκαμε, με τα αφιερώματα που κάναμε πριν από 3 χρόνια περίπου στο Twitter κάθε Σαββατοκύριακο, μέχρι τότε κανείς δεν χρησιμοποιούσε το YouTube σε τέτοιο βαθμό όπως εμείς, το Rolling Stone έβαζε πχ ένα βίντεο την ημέρα και αν, το ΝΜΕ κανένα.

 

Όσοι παρακολουθούν τα πράγματα, τα ξέρουν αυτά, το παράπονό μου είναι ότι ενώ τα ξέρουν ποτέ δεν γράφουν για μας πουθενά, κάπου κάπου γράφει κάποιος για τον Γιάννη, αλλά ποτέ για το Site, ή το Twitter που είχαμε φτάσει να ήμαστε στα 150 πρώτα σε αναφορές στην Ελλάδα.

 

Τώρα το βάρος μας έχει πέσει στο Site, όπου γίνεται η πρώτη ενημέρωση και το ενδιαφέρον σας είναι συγκινητικό και συνεχώς αυξάνεται. Έχω ξαναπεί ότι αν σας αρέσουν αυτά που βλέπετε, διαδώστε το στους φίλους σας, είσαστε το στήριγμά μας αφού δεν ανήκουμε σε κανένα όμιλο και δύσκολα θα γράψει κανείς για μας παρά του ότι ήμαστε πια ηγετικό site στη χώρα μας, αυτό μάλλον κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα για μας, αφού όλοι ξέρουμε πως λειτουργεί η ΄παρεϊστικη΄ κοινωνία των ΜΜΕ στην Ελλάδα.

 

Αυτά που γράφουμε και οι λίστες που βάζουμε, έχω ξαναγράψει ότι αποτελούν την μουσική μας διαθήκη και ειδικά αυτές που αφορούν συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών με διάφορα τραγούδια τους, ήταν πάντα, όπως εύστοχα παρατήρησε ένας φίλος στο Site με παρέμβασή του, Ισορροπία σε τεντωμένο σκοινί. Παρεμβάσεις μπορείτε να κάνετε και εσείς στο Site χάρις στον Δημήτρη που πολλές ώρες της ημέρας αναζητεί τρόπους βελτίωσης της σχέση μας και ήδη έχει δημιουργήσει το πεδίο όπου μπορείτε να σχολιάζετε.

 

Επειδή όταν ήμασταν πιτσιρίκια, μας είχε εντυπωσιάσει η ταινία Βαριετέ, έχει αποδειχθεί ότι στην ΄ακροβασία΄ τα πάμε ακόμα καλά.

 

Η πρόσφατη λίστα με τα Ελληνικά τραγούδια των '90's βρήκε 2-3 αντίθετους για την συμμετοχή τραγουδιών του Σφακιανάκη, το ότι δεν μας γράφουν για τον Μαζωνάκη, τον Τερζή, τον Καρρά, την Βίσση, τον Μητροπάνο, δείχνει ότι η αντίρρησή τους έχει πολιτικά και όχι καλλιτεχνικά κίνητρα.

 

Ο Νότης στη δεκαετία του '90, ήταν ο Νο 1 και θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι λίγα τραγούδια του βάλαμε υποκύπτοντας στο φόβο μιας ενδεχόμενης αντίδρασης.

 

Θα θέλαμε στις όποιες παρεμβάσεις σας, στο Site πάνω σ'αυτό ή άλλο θέμα, να γράφετε, το κάνουν βέβαια αρκετοί, και την άποψή σας, δηλαδή έπρεπε να μπει το τάδε τραγούδι, αντί γι' αυτό.

 

Πάντως όπως και να χει ευχαριστούμε για το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον και αυτών που συμφωνούν και αυτών που ενδεχομένως διαφωνούν στην κατάταξη των τραγουδιών στις λίστες ή ότι άλλο γράφουμε, το να συμφωνούσαν όλοι θα ήταν ανησυχητικό.

 

 

Καλό Βράδυ

 

Κώστας Ζουγρής