Πολιτική-ποδόσφαιρο, βίοι παράλληλοι

Πολιτική-ποδόσφαιρο, βίοι παράλληλοι

Σκύλος που γαβγίζει είναι σκύλος, μάταια κάποιοι το βλέπουν διαφορετικά.

Στην πολιτική κλείνουν τις τράπεζες, απαγορεύουν την πρόσβαση στις καταθέσεις των πολιτών, οδηγούν στο κλείσιμο των συνόρων με την πολιτική τους, η ανεργία είναι οριστική για όσους νέους θέλουν να μείνουν στην χώρα, βιώνουμε μία κατάσταση σαν να είμαστε σε μια σανίδα στον ωκεανό που κινείται σύμφωνα με τους ανέμους και τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός μάς λέει ότι αν δεν συμφωνήσουμε με τους Τούρκους θα γίνει πόλεμος.

Το κακό είναι ότι ό,τι λένε το κάνουν, με την διαφορά ότι αρχικά επιχειρούν να το χρεώσουν στους άλλους.

Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών προηγήθηκε μερικές μέρες αυτής των ιδιοκτητών και παραγόντων του ποδοσφαίρου που συνεδρίασαν για να βρουν λύση σ'αυτά που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει, γιατί ελέγχους στην είσοδο των φιλάθλων δεν κάνουν οι ίδιοι οι φίλαθλοι, αλλά οι αρμόδιοι υπάλληλοι των γηπέδων.

Η ματαίωση του κυπέλλου θυμίζει κλείσιμο τραπεζών και αυτοχειρία, όπως σχεδόν το σύνολο της συμπεριφοράς της κυβέρνησης που δείχνει ότι θέλει να περιμένει να εξαντλήσει την τετραετία για να δει που θα κάτσει η μπίλια στην ρουλέτα που έχει ξεκινήσει.

Είναι γνωστά τα ποδοσφαιρικά μου αισθήματα, αλλά το πέναλτι που δεν έδωσε ο διαιτητής στον αγώνα του κυπέλλου, δεν ήταν το μοναδικό, είχαν προηγηθεί δυστυχώς άλλες δύο φάσεις που θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι και για αυτά αποφεύγουν κάποιοι να μιλήσουν.

Στο ποδόσφαιρο αρνούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, και συμπεριφέρονται σαν να μην τους ενδιαφέρει το τι πραγματικά συμβαίνει αφού έχουν βρει κάποιο τρόπο που βγάζουν έσοδα που εμείς αγνοούμε.

Οι πολιτικοί δείχνουν να βασίζονται μόνο στα χρήματα των Ευρωπαίων και δεν ψάχνουν, ή καλύτερα δεν μπορούν να βρουν λύση που θα μας βγάλει από την κρίση.

Θα έλεγε κανείς ότι πιέζουν Ευρωπαίους και λαό να τους διώξει, όμως καμία από τις τρεις πλευρές δεν δείχνει να βιάζεται.

Ας ελπίσουμε ότι η άγνοια τους σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δεν θα μας στοιχίσει σαν χώρα.

Κώστας Ζουγρής