1. Από την Θεία κωμωδία ως το Ωροσκόπιο...
Στα αριστερά απεικονίζεται το πρόσωπο του Lorenzo di Pierfrancesco de Medici, ανθρώπου που παρήγγειλε ουσιαστικά τον πίνακα στον Botticelli, και δεξιά ο θεός Ερμής. Υπάρχουν διάφορες ερμηνείες, μία είναι ότι θέλει να απεικονίσει τις διπλωματικές νίκες της Φλωρεντίας, άλλη είναι ότι πρόκειται για έναν κρυμμένο αστρολογικό χάρτη προς τιμήν του Lorenzo di Pierfrancesco de Medici, ενώ υπάρχουν και μερικοί που βλέπουν χαρακτηριστικά και παραπομπές στην Θεία κωμωδία του Δάντη.
2. Εμφανίζονται πάνω από 100 διαφορετικά είδη φυτών...
Ανάμεσα τους νεραγκούλα, κρίνα, βιολέτες, γιασεμί, χρυσάνθεμο, ίριδα, τριαντάφυλλα, λωτούς, παπαρούνες, μαργαρίτες, πικραλίδες, φράουλες..
3. Η Μούσα του Botticelli...
Το πρόσωπο μίας εκ των Τριών Χαρίτων που απεικονίζεται στον πίνακα, λέγεται ότι είναι εμπνευσμένο από την δικιά του Μούσα, Simonetta Vespucci, μία νεαρή κοπέλα από την Φλωρεντία, η οποία πέθανε στα 22 της χρόνια από φυματίωση από την οποία ο Botticelli έχει εμπνευστεί πολλές γυναικείες μορφές για τους πίνακες του.
4. "Θεία" Εγκυμοσύνη...
Όλες οι θηλυκές μορφές του πίνακα είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης... Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι απλώς ένας ύμνος στην γονιμότητα, άλλοι πάλι θεωρούν ότι κυρίως η κεντρική φιγούρα με τον κόκκινο μανδύα μπορεί να απεικονίζει από την Ήρα τη θεά της γονιμότητας, μέχρι και τη Μαρία την μητέρα του Χριστού.
5. Η ομορφιά πάνω από την βαρύτητα...
Εάν παρατηρήσετε καλά οι περισσότερες γυναικείες φιγούρες δεν πατάνε στο έδαφος. Επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό, είναι η απουσία σκιών από τον πίνακα. Το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι πάντα μικρότερο από τα υπόλοιπα, γεγονός που παραπέμπει στον Ελληνικό τύπο ποδιού και στην Ελληνική ομορφιά...