Denzel Washington : Αυτός είναι ο καλύτερος ρόλος του σύμφωνα και με τον ίδιο

Photo by Wikimedia Commons

Πρόκειται για τον ρόλο που του χάρισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου

Είναι ένας από τους πολύ αγαπημένους ηθοποιούς του Hollywood. Καθένας από εμάς έχει την αγαπημένη του ταινία με αυτόν πρωταγωνιστεί. Αλλά αν ρωτήσεις τον ίδιο είναι ξεκάθαρος. Ο Denzel Washington έχει πει επανειλημμένα πως ο αγαπημένος του ρόλος είναι αυτός του Alonzo Harris στο Training Day του 2001. Πρόκειται για τον ρόλο που του χάρισε το βραβείο Όσκαρ το 2001, ενώ ήταν η μοναδική φορά που αυτό έγινε σε ταινία που έχει σκηνοθετήσει επίσης ένας Αφροαμερικανός, ο Antoine Fuqua. 

Ο Washington είχε χάσει μια χρυσή ευκαιρία με την απόρριψη του ρόλου του Brad PItt στο Seven, καθώς είχει βρει το σενάριο εξαιρετικά σκοτεινό. Όταν είδε την ταινία, το μετάνιωσε οικτρά. Λίγα χρόνια αργότερα, αφήνει μούσι ώστε να προσομοιάζει στον αστυνομικό Rafael Pérez. Ο Perez ήταν ανάμεσα στους 26 αστυνομικούς που αποδείχτηκε πως ήταν σε ένα ιδιαίτερα βρώμικο κύκλωμα, σε ένα σκάνδαλο που έμεινε στην ιστορία ως Rampart scandal. Ο Washington έδωσε τη με διαφορά καλύτερη ερμηνεία του αδίστακτου και διεφθαρμένου αστυνομικού που είδαμε ποτέ. 

Στα τέλη της χρονιάς ο Denzel Washington θα κλείσει τα 70 του χρόνια. Από το πλούσιο ρεπερτόριο του, θα ξεχωρίζει πάντα η παρακάτω σκηνή:

 

 
Tags