Identity : Το ξεχασμένο αριστούργημα με τους John Cusack και Ray Liotta

Photo by imdb.com

Μία από τις καλύτερες ταινίες του σκηνοθέτη James Mangold 

Spoiler Alert!

10 άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι βρίσκουν καταφύγιο σε ένα απομονωμένο καταφύγιο στη Νεβάδα, ώστε να γλυτώσουν από μία απρόσμενη καταιγίδα. Καθώς οι ώρες περνούν, μυστηριωδώς θα αρχίσουν να χάνουν τη ζωή τους ο ένας μετά τον άλλον. Οι εναπομείναντες θα ανακαλύψουν εντελώς τυχαία το σημείο που τους ενώνει. Έχουν όλοι τους γενέθλια στις 10 Μαϊου. Η αποκάλυψη έρχεται όταν καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για τις διαφορετικές περσόνες που υιοθετεί ένας ασθενής που πάσχει από διαταραχή πολλαπλών προσωπικοτήτων. Το τέλος τον βρίσκει να έχει πλέον ηρεμήσει αποδεχόμενος τη μοίρα του. Ή μήπως όχι;...

Το Identity έσκασε σαν βόμβα το 2003 και παρόλο που σήμερα δε μνημονεύεται όσο θα περίμενε κανείς, εντούτοις απέκτησε με τα χρόνια ένα cult status και έγινε περιζήτητο τη χρυσή εποχή των ενοικιάσεων και πωλήσεων των DVD. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι αποτέλεσε ένα ακόμα εξαιρετικό ψυχολογικό θρίλερ, από τα πολλά αντίστοιχα που κυκλοφόρησαν κατά τη δεκαετία 1995-2005. Είναι και το ότι κρατάει με ευκολία το ενδιαφέρον του θεατή καθόλη τη διάρκεια της, στέκεται πολλές στιγμές σε τεντωμένη σκοινί, ενώ προστίθεται στο κλειστό κλαμπ των ταινιών με τα πλέον απρόσμενα plot twists στο τέλος. Ένα plot twist που "βγάζει στη σέντρα" τον πρωταγωνιστή που δε θα περίμενε κανείς ότι θα μπορούσε να κάνει τις όποιες πράξεις είδαμε κατά τη διάρκεια του film. Θρίλερ, δράση, σασπένς, συναίσθημα και πάνω από όλα ένα εξαιρετικό καστ. 

Ο Τζον Κιούζακ στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δώσει άλλη μια υπέροχη ερμηνεία, αμέσως μετά τη μεγάλη επιτυχία του High Fidelity. Από δίπλα και ο εκλιπών Ray Liotta, που παρά τη μεγάλη επιτυχία του GoodFellas δεν κατάφερε να γίνει ο star της πρώτης γραμμής που ίσως θα περίμεναν πολλοί. Στους υπόλοιπους ρόλους μεταξύ άλλων η Amanda Peet των πολλών και σημαντικών Β' ρόλων και ο John C. McGinley, γνωστός από τα Platoon, Seven, καθώς και την τηλεοπτική σειρά Scrubs. Στη σκηνοθεσία συναντάμε τον James ManGold, γνωστό από το CopLand του 1997 καθώς και το biopic για τον Johnny Cash, "Walk the Line" με τον Joaquin Phoenix στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Θυμηθείτε το trailer του σπουδαίου Identity:

 

 

 
Tags