Nicole Kidman : Ο λόγος που ο Stanley Kubrick την επέλεξε για την τελευταία του ταινία 

Photo by Wikimedia Commons

Το "Μάτια Ερμητικά Κλειστά" ήταν η τελευταία ταινία του Κιούμπρικ, το 1999

Ένα σπουδαίο ψυχολογικό δράμα που αποτέλεσε το κύκνειο άσμα ενός από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες όλων των εποχών. Βγήκε μάλιστα στις αίθουσες λίγο μετά το θάνατο του Κιούμπρικ. Πρωταγωνιστές οι Τομ Κρουζ και Νικόλ Κίντμαν, οι οποίοι ήταν παντρεμένοι εκείνη την περίοδο. 

Πρόσφατα η Νικόλ Κίντμαν μίλησε στους LA Times, με αφορμή τη συμπλήρωση των 25 ετών από την κυκλοφορία της ταινίας. Ανάμεσα στα άλλα ενδιαφέροντα που είπε, ήταν τα εξής : 

"Το πλέον υπέροχο πράγμα γι 'αυτόν είναι ότι μας είπε, "Μην με βάζετε σε βάθρο." Αυτός είναι ο Νο. 1 κανόνας. Επειδή όταν ήρθαμε στο σπίτι του, λέγαμε: «Ω, Θεέ μου. Ο μεγάλος Στάνλεϊ Κιούμπρικ.» Και αυτό το είδος σκέψης εμποδίζει τη δημιουργική διαδικασία. Δεν ήθελε συκοφάντες. Μας είπε να πετάξουμε ιδέες. Και όλοι πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα πριν πουν όχι σε μια ιδέα. Το άκουσα, ήμουν 20 και κάτι χρονών και είπα "ok", εδώ είμαστε. Ήταν κάτι το πολύ πειραματικό. Σαν να κάνω φοιτητικές ταινίες στην Αυστραλία. Υποθέτω ότι αυτός ήταν ο λόγος που με επέλεξε. Αυτή η προκλητική φύση, το ανακάλυψε και το έβαλε όσο γινόταν στο χαρακτήρα της Alice. Η σκηνή που έριξα το φόρεμα… αυτή ήμουν εγώ. Αυτό δεν γράφτηκε. Αυτό ήταν το φόρεμά μου από την ντουλάπα μου. «Έτσι βγάζω το φόρεμα, Στάνλεϊ.», του είπα. Επειδή είχα πολλά ρούχα, δεν πληρώναμε για να αγοράσουμε ρούχα. Και ο Στάνλεϋ είχε έρθει και του έδειχνα όλα αυτά τα όμορφα φορέματα. Έτσι έγινε"

Θυμηθείτε εδώ το trailer της ταινίας :