Γιώργος Λάνθιμος : Η σύνδεση των τριών ιστοριών του "Kinds of Kindness"

Μας έγραψαν στο FB: Ίσως τελικά κάτι να αλλάζει σε αυτήν τη χώρα.

Ποιος είναι ο μυστηριώδης χαρακτήρας RMF;

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, Kinds of Kindness, χωρίζεται σε τρεις ξεχωριστές, ωστόσο ελαφρώς συνδεδεμένες ιστορίες. Ο κοινός παρονομαστής είναι ένας χαρακτήρας ονόματι RMF, τον οποίο υποδύεται ο μη επαγγελματίας ηθοποιός Γιώργος Στεφανάκος, ο οποίος διατηρούσε και μικρό ρόλο στο Poor Things. Σύμφωνα με τον Λάνθιμο, ο RMF είναι ένας χαρακτήρας ανοιχτός προς εξήγηση και ερμηνεία, ο οποίος δεν αντιπροσωπεύει κάτι συγκεκριμένο. 

Οι ιστορίες της ταινίας αφορούν έναν άνδρα ο οποίος προσπαθεί να επανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, έναν αστυνομικό του οποίου η γυναίκα έχει αλλάξει συμπεριφορά μετά την περιπλάνηση της στη θάλασσα, και τέλος μια γυναίκα που αναζητά κάποιον με ένα ιδιαίτερο χάρισμα. Το cast της ταινίας εξαιρετικό όπως πάντα, με τα ονόματα των Emma Stone, Willem Dafoe και του εξαιρετικού Jesse Plemons (Breaking Bad, The Irishman) να ξεχωρίζουν

Μιλώντας για το χαρακτήρα του στη δεύτερη αυτόνομη ιστορία, ο πρωταγωνιστής Willem Dafoe ένιωσε πως ο ρόλος υπήρξε μεγάλη πρόκληση, καθώς δεν επρόκειτο για κάτι τόσο "ουσιαστικό". Δεν υπήρχε εκτενής γραφή στο σενάριο, όπως ως ηθοποιός φρόντισε να βρει τον κατάλληλο τόνο ώστε αφενός να συνεργαστεί σωστά με τους υπόλοιπους του cast, αφετέρου να δώσει στο χαρακτήρα την ίδια δέσμευση, όπως και στην περίπτωση που ο ρόλος ήταν πιο εκτεταμένος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Kinds of Kindness έκανε εισπράξεις 350.000 δολαρίων από πέντε διαφορετικές τοποθεσίες, δηλαδή 70.000 δολάρια η τοποθεσία κατά μέσο όρο. Η Searchlight Picture αναφέρει πως πρόκειται για το καλύτερο "περιορισμένο" άνοιγμα ταινίας για αυτή τη χρονιά. Με τις αίθουσες που το προβάλλουν σταδιακά να αυξάνονται, η ταινία θα προβάλλεται σε όλες τις αμερικανικές αίθουσες, καθώς και παγκοσμίως, από τις 3 Ιουλίου.