At the Movies : Προειδοποίηση για "πολιτιστικά στερεότυπα" στο περιεχόμενο της ταινίας "Goodfellas"

Martin Scorsese: Χρόνια στην παρέα των εραστών της μουσικής

Σύμφωνα με το δίκτυο AMC η ταινία προβάλλει στερεότυπα "ασυνεπή με τα σημερινά δεδομένα"

Πρόκειται για μια προειδοποίηση η οποία πλέον θα υπάρχει στην αρχή του φιλμ, λέγοντας τα εξής :

"Αυτή η ταινία περιέχει γλώσσα και/ή πολιτιστικά στερεότυπα τα οποία δεν είναι συνεπή με τα σημερινά standards της συμπερίληψης και ανεκτικότητας και τα οποία μπορεί να προσβάλλουν ορισμένους θεατές"

Μιλώντας στην New York Post, εκπρόσωπος του δικτύου AMC είπε τα εξής: "Το 2020, αρχίσαμε να προσθέτουμε σχετικές συμβουλές στην αρχή ορισμένων ταινιών που περιλαμβάνουν φυλετικές ή πολιτιστικές αναφορές, τις οποίες κάποιοι θεατές μπορεί να τις βρουν προσβλητικές". Ένα από τα καλύτερα "γκανγκστερικά" films όλων των εποχών, το Goodfellas αναφέρεται σε Ιταλο-Αμερικανούς και Ιρλανδο-Αμερικανούς μαφιόζους, καθώς και σε ένα μισογυνισμό της εποχής ο οποίος είναι καθόλα κατακριτέος στη σημερινή εποχή.

Ωστόσο δε συμφωνούν όλοι με το συγκεκριμένο μέτρο και ένας από αυτούς είναι ο Michael Franzese. O Franzese, ο οποίος αναφέρεται και στην ταινία Goodfellas, ήταν όντως μέλος της μαφίας και στέλεχος της γνωστής οικογένειας Colombo. "Είναι τρελό, δε χρειαζόμαστε κάποιον να προστατεύει τους ανθρώπους της μαφίας" θα πει χαρακτηριστικά στη New York Post.

Tags